Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Οι Ευρωπαίοι Εθνικιστές απορρίπτουν την ACTA!!



Οι εθνικιστικές ευρωβουλευτές από όλη την Ευρώπη ψήφισαν κατά της διαβόητης συνθήκης Acta την Τετάρτη, όπου το νομοσχέδιο απορρίφθηκε με συντριπτική πλειοψηφία.

Η ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement / Εμπορική Συμφωνία Κατά της Παραποίησης) νικήθηκε με .... 478 ψήφους έναντι 39, και 165 αποχές, μετά από αποτυχημένες προσπάθειες από το κεντροδεξιό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (EPP) να καθυστερήσει την απόφαση.

Τα εθνικιστικά κόμματα που ήταν αντίθετα με την ACTA ήταν το Βρετανικό Εθνικό Κόμμα, το Εθνικό Μέτωπο της Γαλλίας, το Jobbik της Ουγγαρίας, το Vlaams Belang του Βελγίου, το Κόμμα της Ελευθερίας της Αυστρίας, του Κόμμα του Geert Wilders για την Ελευθερία της Ολλανδίας, το Ataka της Βουλγαρίας και το Κόμμα Μεγαλύτερη Ρουμανία.

Μεταξύ των 39 ψήφων υπέρ της Acta ήταν 32 ευρωβουλευτές από το EPP, ως επί το πλείστον από το UMP του Νικολά Σαρκοζί.

Ο μοναδικός βουλευτής του Ηνωμένου Βασιλείου που στήριξε το νομοσχέδιο ήταν ο Bill Newton Dunn των Φιλελεύθερων Δημοκρατών.

Σχ.ΚΟ: Είναι χαρακτηριστικό ότι από ελληνικής πλευράς, υπέρ του ACTA, ψήφισε μόνο η εκλεγμένη με το ΛΑΟΣ ευρωβουλευτής Νίκη Τζαβέλα, ενώ ο ευρωβουλευτής τουΛΑΟΣ Νικόλαος Σαλαβράκος απείχε (δες εδώ τι ψήφισαν οι ευρωβουλευτές) - και οι δυο πάντως, αντίθετα από την "επίσημη" γραμμή που ήταν ΚΑΤΑ (πολιτική ομάδα "Ευρώπη Ελευθερίας και Δημοκρατίας").

Ενόσω διαρκούσε η ψηφοφορία, ευρωβουλευτές ύψωσαν πανό στο οποίο αναγραφόταν «Γεια σου Δημοκρατία! Αντίο ACTA».



Η ACTA είναι ουσιαστικά μια προσπάθεια για δημιουργία διεθνούς νομικού πλαισίου για τον έλεγχο της εμπορικής κίνησης παραποιημένων προϊόντων και γενόσημων φαρμάκων. Καταπιάνεται επίσης και με την τιμωρία της παραβίασης των νόμων περί πνευματικών δικαιωμάτων στο Διαδίκτυο. Ανάμεσα στους εμπνευστές της φιγουράρουν η Αμερικάνικη Ένωση Κινηματογράφου, καθώς και η Ένωση Φαρμακοβιομηχανιών και Φαρμακευτικής Έρευνας των ΗΠΑ.

Η Acta είχε ήδη απορριφθεί από πέντε κοινοβουλευτικά όργανα υπεύθυνα για την αναθεώρησή της και πιο πρόσφατα από την Ευρωπαϊκή επιτροπή εμπορίου.

Ο ευρωβουλευτής του Βρετανικού Εθνικού Κόμματος, Νικ Γκρίφιν, είπε ότι η έκβαση ήταν ένα «καλό αποτέλεσμα για την ελευθερία», αλλά προειδοποίησε ότι δεν θα είναι το τέλος της ACTA.

«Παρά τη μεγάλη ψηφοφορία κατά της Acta, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δηλώνει ότι θα περιμένει για την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και στη συνέχεια, θα προσπαθήσουν ξανά», είπε.

«Ακριβώς όπως και με τα δημοψηφίσματα, θα συνεχίσουν να κάνουν τους ψηφοφόρους να ψηφίζουν μέχρι να ψηφίσουν, όπως εκείνοι θέλουν».

Η Acta στοχεύει δήθεν για την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων σε ένα ευρύ φάσμα βιομηχανιών, αλλά εκείνοι που αντιτίθενται υποστηρίζουν ότι θα οδηγήσει σε λογοκρισία και απώλεια της ιδιωτικής ζωής στο διαδίκτυο.

Η συνθήκη απαιτούσε από τα υπογράφοντα κράτη να επιβάλλουν δρακόντειους περιορισμούς στην online προστασία της ιδιωτικής ζωής στην προσπάθεια για εξάλειψη της παράβασης του περιεχομένου και πώλησης παραποιημένων επώνυμων προϊόντων μέσω του διαδικτύου.

Η ACTA υπογράφηκε τον Ιανουάριο από 22 από τις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως επίσης από τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία, τον Καναδά, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Σιγκαπούρη, τη Νότια Κορέα, την Ελβετία, το Μεξικό και το Μαρόκο.

Τα τελευταία τρία χρόνια χιλιάδες άνθρωποι είχαν κινητοποιηθεί για να μην περάσει η συνθήκη, διαδηλώνοντας σε πολλές πόλεις όλου του κόσμου.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΚΟΣΜΙΑ. . . . .