Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Ο γαλλικός Τύπος για τον αποκλεισμό της Παπαχρήστου


Ευρεία η κάλυψη του αποκλεισμού της Β. Παπαχρήστου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, στον Τύπο της χώρας.

Το σύνολο των γαλλικών μέσων ενημέρωσης αναφέρθηκε στον αποκλεισμό της Βούλας Παπαχρήστου από τους Ολυμπιακούς, ενώ πολλαπλά είναι και τα δημοσιεύματα στις διαδικτυακές εκδόσεις των μέσων.

Με τίτλους του τύπου «Αποκλεισμός Ελληνίδας αθλήτριας εξαιτίας ρατσιστικού τουίτ», τα περισσότερα δημοσιεύματα υπογραμμίζουν το γεγονός ότι δεν υπήρξε προσυνεννόηση για την απόφαση με τη ΔΟΕ, η οποία τελικά υποστήριξε την πρωτοβουλία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Παράλληλα, σημειώνουν ότι και με προηγούμενα τουίτ η αθλήτρια έχει εκφράσει την υποστήριξή της στην ακροδεξιά. «Αποκλείσθηκε η Παπαχρήστου», υπογραμμίζει η αθλητική «Λ’ Εκίπ». «Η συγνώμη που ζήτησε -αυτή που έχει επίσης εκφράσει την υποστήριξή της στο ακροδεξιό κόμμα- δεν μπόρεσε ν' αλλάξει την απόφαση», προσθέτει.

«Πριν ακόμα πατήσει η Παπαχρήστου το πόδι της στο Λονδίνο αποκλείσθηκε από τους Αγώνες. Αυτό θα είναι και το μοναδικό της κατόρθωμα» γράφει το «Νουβέλ Ομπσερβατέρ». «Το υποτιθέμενο «αστείο» δεν έκανε κανέναν να γελάσει και ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος, αποφάσισε να την αποκλείσει από την εθνική αποστολή, με το αιτιολογικό ότι τα λεγόμενά της έρχονται σε αντίθεση με τις αξίες του Ολυμπισμού», προσθέτει. Το περιοδικό κάνει αναφορά και σε προηγούμενα τουίτ της Β. Παπαχρήστου, όπως αυτό που εύχεται τα χρόνια πολλά στον Ηλία Κασιδιάρη της Χρυσής Αυγής, ή ακόμα στη φωτογραφία με την απειλή: «Οι εισβολείς θα πυροβολούνται και θα θάβονται εδώ».

Η εφημερίδα «Λε Παριζιέν» κάνει ιδιαίτερη αναφορά στους αυστηρούς κανόνες της ΔΟΕ σχετικά με τη χρήση των κοινωνικών δικτύων από τους αθλητές. Εκτιμά ότι η ΕΟΕ λειτούργησε έγκαιρα ώστε να αποφευχθεί ο σίγουρος αποκλεισμός από τη ΔΟΕ που θα είχε πολύ μεγαλύτερο αντίκτυπο. Η ίδια άποψη σχετικά με την πρωτοβουλία της ΕΟΕ εκφράζεται και από την ιστοσελίδα της «Huffington Post», η οποία παραθέτει και σχετική δήλωση του Μαρκ Άνταμς, διευθυντή επικοινωνίας της ΔΟΕ, με την οποία υποστηρίζει την ΕΟΕ.

Σημειώνεται, επίσης, ότι έως την Τετάρτη το βράδυ η Β. Παπαχρήστου δεν είχε καταθέσει προσφυγή στο Διαιτητικό Δικαστήριο Αθλητισμού, αρμόδιο να αποφανθεί σε τέτοιες περιπτώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΚΟΣΜΙΑ. . . . .