Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Συμβόλαια χωρίς την υπογραφή δικηγόρου στο εξής



Τέλος στην υποχρεωτική παρουσία δικηγόρων κατά την υπογραφή συμβολαιογραφικών πράξεων έβαλε ο υπουργός Δικαιοσύνες, Αντώνης Ρουπακιώτης, παρουσιάζοντας...
στην Τρόικα το σχέδιο για την ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με Τα Νέα τα στελέχη της Τρόικα φαίνεται πως έμειναν έκπληκτα όταν έμαθαν πως η ισχύουσα πρόβλεψη είναι να παρίστανται δικηγόροι και από τις δύο πλευρές στη διάρκεια υπογραφής συμβολαίων. Μάλιστα η πρακτική αυτή να περιλαμβάνει και αμοιβή των δικηγόρων ως ποσοστό επί της αξίας της συμβολαιογραφικής πράξης, θεωρήθηκε από την Τρόικα ελληνική πρωτοτυπία.

Ηδη έχουν καταργηθεί οι υποχρεωτικές ελάχιστες αμοιβές δικηγόρων για παραστάσεις στα δικαστήρια, αν και παραμένουν οι λεγόμενες νόμιμες αμοιβές σε περίπτωση που δεν υπάρξει έγγραφη συμφωνία για το ποσό μεταξύ δικηγόρου και εντολέα.

Η Τρόικα πάντως εμφανίστηκε ικανοποιημένη για τους ρυθμούς στις διοικητικές δίκες, καθώς εκτιμάται πως τα Διοικητικά Εφετεία έχουν κατορθώσει να πιάσουν τους στόχους που είχαν τεθεί. Ωστόσο δεν έκρυψε τη δυσαρέσκεια της για τις καθυστερήσεις που συνεχίζουν να υπάρχουν στις πολιτικές δίκες και για τον λόγο αυτό το υπουργείο Δικαιοσύνης ετοιμάζει σειρά μέτρων.

thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΚΟΣΜΙΑ. . . . .