Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2012

Νίκη της "Ενωμένης Ρωσίας" στις τοπικές εκλογές στη Ρωσία


Νίκη της "Ενωμένης Ρωσίας" στις τοπικές εκλογές στη Ρωσία

Οι περισσότεροι υποψήφιοι του κόμματος της «Ενωμένης Ρωσίας» του Βλαντιμίρ Πούτιν αναδείχθηκαν νικητές στις τοπικές εκλογές σε 77 περιφέρειες, με την ομάδα παρατηρητών Golos να καταγγέλλει παρατυπίες και νοθεία.

Ο σχηματισμός Ενωμένη Ρωσία διατήρησε, όπως αναμενόταν, τις πέντε θέσεις κυβερνητών -σε σύνολο 83 στη χώρα- που εκλέχθηκαν με άμεση ψηφοφορία για πρώτη φορά από το 2005, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Εκλογικής Επιτροπής.

Η αρχή της εκλογής των κυβερνητών, που ως τώρα διορίζονταν από το Κρεμλίνο, ίσχυσε και πάλι από τον περασμένο χειμώνα λόγω της δυσαρέσκειας που προκληθηκε στη χώρα από τις αμφιλεγόμενες βουλευτικές εκλογές του Δεκεμβρίου 2011, όμως με ένα αυστηρό σύστημα επιλογής των υποψηφίων από τις τοπικές συνελέσεις.

Μεταξύ των άλλων σημαντικών αναμετρήσεων της Κυριακής, η αντίπαλος του Πούτιν και οικολόγος ακτιβίστρια Εβγκένια Τσιρίκοβα, η οποία διεκδικούσε τη δημαρχία του Χίμκι, ενός προαστίου της Μόσχας πού εδώ και μήνες βρίσκεται στο κέντρο μιας αντιπαράθεσης ανάμεσα στις αρχές και την αντιπολίτευση, ηττήθηκε με διαφορά από τον κυβερνητικό υποψήφιο.

Ο προσωρινός δήμαρχος Όλεγκ Σάχοφ (Ενωμένη Ρωσία) κέρδισε τις δημοτικές εκλογές με σχεδόν το 48% των ψήφων, έναντι 17% για την Τσιρίκοβα, η οποία έκανε λόγο για απειλές εναντίον των παρατηρητών.

Η αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Βεντομόστι υποστήριξε ότι οι τοπικές εκλογές της Κυριακής χαρακτηρίστηκαν από χειραγωγήσεις «ακόμη πιο εξεζητημένες απ' ό,τι το Δεκέμβριο του 2011» κατά τις βουλευτικές εκλογές.

Το σύστημα του "καρουσέλ", στο οποίο άνθρωποι πηγαίνουν και ψηφίζουν ομαδικά σε πολλά εκλογικά, το ένα μετά το άλλο, χρησιμοποιήθηκε "πιο συχνά" απ' ό,τι το Δεκέμβριο του 2011 από τους οπαδούς του κυβερνώντος κόμματος, υπογραμμίζει η "Βεντομόστι".

Η ρωσική μκο Golos έκανε λόγω και περισσότερες από χίλιες παρατυπίες που επισημάνθηκαν από τους ανταποκριτές της ή από χρήστες του Ίντερνετ και οι οποίες αναφέρονται σε ένα διαδραστικό «χάρτη των παραβιάσεων».

Στην περιφέρεια του Μπριάνσκ, όπου ο κυβερνήτης της Ενωμένης Ρωσίας Νικολάι Ντέινι διατήρησε τη θέση του με 67,04% των ψήφων, το Κομμουνισιτκό Κόμμα κατήγγειλε «μαζική νοθεία». Ο υποψήφιος του Κομμουνιστικού Κόμματος συγκέντρωσε 29,13% των ψήφων.
ΠΗΓΗ:spirospero

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΚΟΣΜΙΑ. . . . .