Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΕΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ…



Σε λιγότερο από ένα μήνα θα κριθεί τόσο το οικονομικό, όσο και το πολιτικό μέλλον της Ελλάδας. Ο Ελληνικό λαός, κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες, καλείται ν’ αποφασίσει εάν θ’ αγωνιστεί να παραμείνει στην Ευρωζώνη και στην Ευρώπη ή θα κατρακυλήσει στη μιζέρια της δραχμής υπό αριστερόστροφη διακυβέρνηση.
Σ’ αυτό το θολό πολιτικό σκηνικό διαμορφώνονται δύο κυρίαρχα πολιτικά μέτωπα. Το ένα είναι αυτό του ΣΥΡΙΖΑ με ηγέτη τον Αλέξη Τσίπρα που έχει πετύχει να προσελκύει τους απογοητευμένους και θυμωμένους ψηφοφόρους στον πολυμορφικό πολιτικό σχηματισμό του, που κυρίαρχο ρόλο έχουν συνιστώσεις που λατρεύουν τον Karl Marx και το σφυροδρέπανο! Από την άλλη είναι αυτό που διαμορφώνεται από τη Νέα Δημοκρατία, υπό την ηγεσία του Αντώνη Σαμαρά, που πλέον μιλάει ξεκάθαρα για πολιτική πανστρατιά με στόχο ν’ αγωνιστεί η Ελλάδα για τη διατήρηση του Ευρωπαϊκού κεκτημένου. Για μια Ελλάδα που θα διεκδικήσει το σεβασμό και την αλληλεγγύη από τους Ευρωπαίους εταίρους της, όπως προστάζει το πολιτικό μήνυμα των εκλογών της 6ης Μαΐου 2012.
        Εν’ όψει της κρίσιμης επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης της 17ης Ιουνίου, ο Αντώνης Σαμαράς ανέλαβε πρωτοβουλίες, για την πολύπλευρη συστράτευση προσώπων, που εκφράζουν διάφορα πολιτικά και κοινωνικά ρεύματα. Για τον Αντώνη Σαμαρά το διακύβευμα είναι η αξιοπρέπεια του Έλληνα και της Πατρίδας και όχι τα προσωπικά ή μικροκομματικά συμφέροντα. Προέχει η σύνθεση δυνάμεων και όχι η αποσύνθεση που, σε κάθε περίπτωση, ωφελεί τον ΣΥΡΙΖΑ και οδηγεί την κοινωνία και την χώρα σε απρόβλεπτες εξελίξεις.
        Όλοι αντιλαμβάνονται ότι οφείλουν να επιδείξουν πολιτική ευθύνη απέναντι στην πατρίδα και συνομιλούν μαζί του. Ήδη γνωρίζουμε ότι οι συνομιλίες με την κ. Ντόρα Μπακογιάννη έχουν προχωρήσει και αναμένονται ανακοινώσεις. Αλλά και με την πλευρά του ΛΑΟΣ αναμένονται εξελίξεις, είτε σε επίπεδο κορυφής, είτε σε επίπεδο στελεχών.
        Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν, ότι έχει βολιδοσκοπηθεί και κεντρικό στέλεχος, από τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. Πρόσωπο "κλειδί" γιατί θεωρείται αξιόλογος, τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο. Διαθέτει ιδιαίτερες επικοινωνιακές ικανότητες και – όπως λένε – αρκεί και μία μόνον τηλεοπτική του εμφάνιση για να στρέψει σημαντικό ποσοστό ψηφοφόρων του κινήματος του Πάνου Καμμένου στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας. Πρόσωπο με δυναμισμό και επιρροή. Το παρασκήνιο λοιπόν καλά κρατεί και αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το τι τελικά θα προκύψει…


  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΚΟΣΜΙΑ. . . . .