Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Με γιαούρτι, φέτα και λάδι θα έρθει η ανάπτυξη στην Ελλάδα



Τι αναφέρει η μελέτη της εταιρείας McKinsey & Co


H εταιρεία συμβούλων McKinsey & Cο πρότεινε ένα μοντέλο ανάπτυξης το οποίο έχει στην πρώτη γραμμή την εξαγωγή ελληνικών προϊόντων έτσι ώστε να βγούμε από την οικονομική κρίση.

Με όπλα τα παραδοσιακά μας προϊόντα, η εταιρεία προτείνει την αύξηση των εξαγωγών για να ενισχυθεί η ελληνική οικονομία. Tο ελαιόλαδο, τα λίπη, τα φρούτα, τα λαχανικά, τα γαλακτοκομικά και τα προϊόντα αρτοποιίας είναι τα καλά χαρτιά της Ελλάδας.
Η μελέτη έχει τίτλο: "Η Ελλάδα δέκα χρόνια μπροστά: Προσδιορίζοντας το νέο μοντέλο ανάπτυξης".
Η εταιρεία τονίζει πως η Ελλάδα, όσον αφορά το ελαιόλαδο, είναι η τρίτη χώρα παγκοσμίως στην παραγωγή, εξάγει όμως στην Ιταλία το 60% της παραγωγής της, επιτρέποντας με τον τρόπο αυτό στη γειτονική χώρα να καρπώνεται ένα επιπλέον 50% επί της τιμής του τελικού συσκευασμένου προϊόντος.
Ακόμα η Ελλάδα κατέχει το 28% της ελληνικής φέτας στην αγορά τυριών παγκόσμιως και το 30% των αγορών γιαουρτιού ελληνικού στυλ των ΗΠΑ.
Η χώρα, γράφει η ΜcKinsey, διαθέτει μερικά από τα πιο καταπληκτικά αγροτικά προϊόντα διατροφής στον κόσμο. Ωστόσο, δεν διαθέτει την ικανότητα να τα επεξεργαστέι ώστε να έχει υψηλά περιθώρια κέρδους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΚΟΣΜΙΑ. . . . .