Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

«Η Ελλάδα πρέπει ακόμη να κάνει πολλά» προειδοποιεί η Λαγκάρντ



Ζητεί από την Αθήνα να συνεχίσει στον δρόμο των μεταρρυθμίσεωνΝέα προειδοποίηση προς την Αθήνα να συνεχίσει στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων αλλά και προς τους έλληνες πολίτες ότι ακόμα θα πρέπει να γίνουν πολλά απηύθυνε η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ. «Ο ελληνικός λαός έχει ήδη καταβάλει τεράστιες προσπάθειες, αλλά πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά» , τόνισε η κυρία Λαγκαρντ σε συνέντευξή της στο BBC. «Πρέπει να προωθηθούν περαιτέρω οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, να εισπραχθούν φορολογικά έσοδα και αυτό βεβαίως έχει το τίμημά του» προσέθεσε.
Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη η κυρία Λαγκάρντ τόνισε ότι δεν είναι κάτι που θα επιθυμούσε, προσέθεσε όμως ότι το ΔΝΤ ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει κάθε ενδεχόμενο. Προσέθεσε πάντως ότι το κόστος μίας ελληνικής εξόδου ίσως να είναι τόσο υψηλό που άλλα μέλη της ευρωζώνης θα ήταν διατεθειμένα να πληρώσουν ώστε η Αθήνα να μείνει στο ευρώ.
««Μπορεί τα μέλη της ευρωζώνης να είναι διατεθειμένα να αυξήσουν την οικονομική βοήθεια - ίσως και να επιμηκύνουν τη χρονική της διάρκεια- προς την Ελλάδα γιατί θεωρούν την ακεραιότητα της ευρωζώνης αρκετά αποδοτική, ώστε να δικαιολογείται μια επιπλέον επένδυση. Είναι κι΄αυτό μία επιλογή» κατέληξε η επικεφαλής του ΔΝΤ.
Αναφερόμενη στο αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Μαΐου και τη εκλογική αναμέτρηση στις 17 Ιουνίου, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, τόνισε: «Είναι παράλογο (οι Ελληνες) να αποπέμπουν τα κόμματα που είναι υπέρ της παραμονής στην ευρωζώνη και την ίδια στιγμή να λένε: θέλουμε να ανήκουμε στη ευρωζώνη και να έχουμε ως νόμισμα το ευρώ».
πηγη: http://kapistri.blogspot.com/2012/05/blog-post_4540.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΚΟΣΜΙΑ. . . . .