Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Πέμπτη και Παρασκευή οι απολογίες των 23 συλληφθέντων της «συμμορίας με τα Καλάσνικοφ»


Πέμπτη και Παρασκευή απολογούνται τα μέλη της σπείρας που κατηγορούνται για συμμετοχή σε ένοπλη συμμορία.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή αναμένεται να απολογηθούν οι είκοσι τρεις συλληφθέντες που κατηγορούνται για συμμετοχή σε ένοπλη συμμορία, μετά την προθεσμία που ζήτησαν και έλαβαν χθες το βράδυ από τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας. Ωστόσο, το πλήθος των κατηγοριών και η δικογραφία, που με δικαστικές πηγές αγγίζει τις τρεις χιλιάδες σελίδες, αναμένεται να δυσκολέψει το έργο των δικαστικών αρχών και των δέκα περίπου συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορούμενων.

Χθες το βράδυ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο εισαγγελέα ο οποίος κατά περίπτωση απήγγειλε σειρά κατηγοριών πολλές από αυτές κακουργηματικού χαρακτήρα όπως: σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απόπειρες ανθρωποκτονιών, διακεκριμένες κλοπές και ληστείες, παράνομη οπλοχρησία και οπλοκατοχή.

Από την πλευρά της υπεράσπισης ζητήθηκε να απαγγελθούν στον κάθε κατηγορούμενο συγκεκριμένες πράξεις, δηλαδή να αποσαφηνισθεί το κατηγορητήριο για την κάθε περίπτωση, ώστε να μπορέσουν να απολογηθούν για συγκεκριμένες πράξεις, κάτι το οποίο δεν ήταν ιδιαίτερα εύκολο καθώς υπάρχει ένα δαιδαλώδες πλέγμα και μια σύγχυση για το τι έπραξε ο κάθε κατηγορούμενος

Να σημειωθεί ότι το πολυμελές κύκλωμα που εξαρθρώθηκε από την αστυνομία μετά από συντονισμένες ενέργειες και δράσεις που κράτησαν επτά ολόκληρους μήνες είχε έδρα την Καβάλα και πλούσια δράση στο ενεργητικό της στη Βόρεια Ελλάδα με συνολική «λεία» που προσεγγίζει τις 450.000 ευρώ. Διέθετε βαρύ οπλισμό και δε δίσταζε να τον χρησιμοποιήσει κατά των αστυνομικών. Ειδικότερα, η επιχείρηση για τη σύλληψη των μελών της σπείρας ξεκίνησε προχθές το πρωί και οργανώθηκε από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οι οποίοι συνέλαβαν συνολικά 23 άτομα, εκ των οποίων τους 22 από διάφορες περιοχές της Καβάλας κι έναν στην Αθήνα, ενώ αναζητούνται άλλα επτά άτομα για συμμετοχή στην ίδια οργάνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΚΟΣΜΙΑ. . . . .