Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Κάθειρξη 29 χρόνια στον αρχηγό της συμμορία με τις Porsche

Το θρίλερ σε μια από τις μεγαλύτερες υποθέσεις ναρκωτικών που συγκλόνισαν το πανελλήνιο, εμφανίζεται με νέα επεισόδια.

Την ίδια ώρα που όλοι πίστευαν ότι οι τίτλοι τέλους θα έπεφταν με την ποινή κάθειρξης των 29 ετών που επέβαλαν οι δικαστικές αρχές στον αρχηγό της συμμορίας με τις Porsche, οι λειτουργοί της Θέμιδος ζήτησαν να κρατηθεί ανοιχτός ο φάκελος της υπόθεσης και να αποσταλεί στον εισαγγελέα προς άσκηση ποινικής δίωξης σε άλλα δώδεκα, τουλάχιστον, άτομα για τα οποία φαίνεται να προκύπτει εμπλοκή τους στην υπόθεση!

Μπορεί η αυλαία της δίκης που κάθισε στο εδώλιο συνολικά είκοσι άτομα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, κατοχή και εμπορία ναρκωτικών ουσιών, να έπεσε την περασμένη εβδομάδα με την επιβολή πολυετών καθείρξεων στους βασικούς «πρωταγωνιστές», όμως ο «φάκελος» της πολύκροτης υπόθεσης θα παραμείνει ανοιχτός, συνεχίζοντας να ανησυχεί την εγχώρια showbiz που φοβάται για νέο κύκλο αποκαλύψεων.

Μαζί με την ανακοίνωση της απόφασης το δικαστήριο διέταξε (σύμφωνα με το άρθρο 38 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας), να γίνει διαβίβαση των πρακτικών της δίκης στον εισαγγελέα, διότι κατά τη διαδικασία προέκυψαν στοιχεία για άλλα δώδεκα τουλάχιστον άτομα, ότι τέλεσαν αδίκημα διωκόμενο αυτεπαγγέλτως (διακίνηση ναρκωτικών ουσιών).

Αυτό σημαίνει ότι ίσως ασκηθούν κατά την κρίση του εισαγγελέα και νέες διώξεις, πλην εκείνων που ασκήθηκαν σε βάρος των είκοσι κατηγορουμένων που παραπέμφθηκαν σε δίκη, ενώ κατά πληροφορίες που προέρχονται από δικαστικούς κύκλους, στην κορυφή της λίστας με τα άτομα αυτά φιγουράρει και το όνομα μιας γυναίκας, η οποία παραπέμπει σε γνωστό πολιτικό.

Σε ό,τι αφορά την ετυμηγορία του δικαστηρίου, με ομόφωνη απόφαση το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων κήρυξε ένοχους τους δώδεκα από τους συνολικά είκοσι κατηγορουμένους.

Στον 36χρονο Ελληνοκαναδό, φερόμενο ως εγκέφαλο της συμμορίας που είχε πλημμυρίσει με κόκα τα κοσμικά σαλόνια της Αθήνας, επέβαλε ποινή κάθειρξης 29 ετών -από τα οποία θα εκτίσει τα 25- για τα αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, αγοράς ναρκωτικών ουσιών από κοινού με σκοπό την εμπορία, νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και παράνομης κατοχής όπλων και πυρομαχικών.

Παράλληλα, τον αθώωσε για την πράξη της πλαστογραφίας από κοινού και του αναγνώρισε τις ελαφρυντικές περιστάσεις της ειλικρινούς μεταμέλειας και μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.

Πηγή: Espresso

Στον φερόμενο ως υπαρχηγό της σπείρας το δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης 19 ετών και 9 μηνών για τις ίδιες κατηγορίες, ενώ τον αθώωσε για την πράξη της πλαστογραφίας από κοινού, στον τρίτο, τέταρτο και πέμπτο κατηγορούμενο επέβαλε ποινή φυλάκισης 14 ετών, στον έκτο κατηγορούμενο 12 χρόνια, ενώ στους υπόλοιπους «μοιράστηκαν» ποινές φυλάκισης από 3 έως 4 χρόνια.

Τέλος, αθώοι κρίθηκαν οι έξι από τους συνολικά είκοσι κατηγορούμενους, ενώ για δύο από αυτούς το δικαστήριο διέταξε την παύση της ποινικής δίωξης υφ' όρων, λόγω παραγραφής, σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ. 1 του Ν. 4043/2012.

ΟΙ DRUG DEALERS ΜΕ ΤΟ VIP ΠΕΛΑΤΟΛΟΓΙΟ!

Στο πελατολόγιο των drug dealers που είχαν πλημμυρίσει με κόκα τα στέκια των επωνύμων περιλαμβάνονταν κοσμικοί, επιχειρηματίες αλλά και γνωστά ονόματα της αθηναϊκής high society.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι έμποροι, κινούμενοι με πολυτελή αυτοκίνητα μάρκας Porsche για να μην κινούν τις υποψίες των διωκτικών αρχών, πήγαιναν απευθείας στα σπίτια των επωνύμων και εκεί παρέδιδαν τις «παραγγελίες» των ναρκωτικών σε συμφέρουσες πολλές φορές τιμές.

Επίσης, η σπείρα είχε δομημένη οργάνωση με αρχηγό και υπαρχηγούς. Ο 36χρονος φερόμενος εγκέφαλος της «μαφίας της κόκας» από τον Καναδά, πραγματοποιούσε ταξίδια στην άλλη άκρη του πλανήτη προκειμένου να κλείσει συμφωνίες για την εισαγωγή ποσοτήτων ναρκωτικών στην Ελλάδα, ενώ οι υπαρχηγοί ήταν επιφορτισμένοι με το να μοιράζουν την πραμάτεια τους στους επώνυμους πελάτες τους.

Σύμφωνα με τα όσα είχαν γίνει γνωστά, συνολικά τριάντα άτομα είχαν προμηθευτεί κοκαΐνη από τη συμμορία, ενώ στο πελατολόγιο του 36χρονου η αστυνομία βρήκε δεκάξι μόνιμους αγοραστές, μεταξύ των οποίων είναι και τρεις επώνυμοι της κοσμικής Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΚΟΣΜΙΑ. . . . .