Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Οι Σαρακατσάνοι αντάμωσαν στο Περτούλι



Αφιερωμένο στην ηρωική έξοδο του Μεσολογγίου ήταν το φετινό 32ο Πανελλήνιο Αντάμωμα των Σαρακατσαναίων στα Περτουλιώτικα λιβάδια, η αυλαία του οποίου έπεσε σήμερα το μεσημέρι.

Περίπου 3.000 Σαρακατσαναίοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό παρέστησαν στις τριήμερες εκδηλώσεις, που ξεκίνησαν την περασμένη Παρασκευή και έγιναν εξ' ολοκλήρου στο λιβάδια Περτουλίου.

Αν και λιγότεροι από άλλες χρονιές, λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης, έδωσαν έστω και μια πρόσκαιρη τονωτική ένεση στους επαγγελματίες της περιοχής.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Αλέξιου και ακολούθησαν χαιρετισμοί του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων κ. Γ. Μουτσιάνα, των επισήμων, ενώ παρουσιάστηκε δρώμενο από την Ηρωϊκή Έξοδο του Μεσολογγίου, με αναπαράσταση του θανάτου του Μάρκου Μπότσαρη, από το Σύλλογο Σαρακατσαναίων Βάλτου – Ξηρόμερου Ευρυτανίας.

Παρουσιάστηκαν επίσης παραδοσιακοί Σαρακατσάνικοι χοροί, ο χορός των γερόντων και αμέσως μετά χορός για όλον τον κόσμο.

Τις δύο προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση Σαρακατσάνικης Νεολαίας και νέων Σαρακατσάνων καλλιτεχνών και τουρνουά ποδοσφαίρου 5Χ5 με εφηβικές και παιδικές ομάδες.

Eπιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΚΟΣΜΙΑ. . . . .