Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Αλέξη μην κλωτσάς τη χύτρα με το γάλα

Μέχρι τώρα τα πήγε μια χαρά ο μικρός Αλέξης.

Του Κώστα Χαρδαβέλλα --

Μικρός στην ηλικία εννοώ. Και τον κόσμο τον πήρε μαζί του, και σκόρπισε ελπίδες και παραλίγο πρωθυπουργός θα γινόταν και τελικά προσγειώθηκε (με λυτρωτική ανακούφιση, είναι η αλήθεια) στον κήπο με τις μαργαρίτες που είναι για κάθε φερέλπιδα νέο πολιτικό η αξιωματική αντιπολίτευση.

Άσε τους άλλους να τρέχουν, να φθείρονται, να γίνονται αντιπαθείς ασκώντας την εποχή αυτή κυβερνητική πολιτική και εσύ εκ του ασφαλούς, από τον δροσερό κήπο της αντιπολίτευσης μάζευε μαργαρίτες.

Σωστός ο Αλέξης και μαγκιά του. Όμως, ας μου επιτρέψει με την εμπειρία των 40 περίπου ετών που έχω στη δημοσιογραφία και καθώς έχω ζήσει την απογείωση και μετά την εξαφάνιση πολιτικών και πολιτικών, να τον συμβουλεύσω να προσέξει τη χύτρα με το γάλα. Τη γέμισε τώρα, μην την κλωτσήσει από καμία βλακώδη ή επιπόλαιη κίνηση.

Γιατί το πρώτο δείγμα για μια τέτοια συμπεριφορά μας το δίνει, εκτός κι αν δεν ελέγχει απόλυτα τον εκπρόσωπο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Πάνο Σκουρλέτη – ο οποίος χθες έκανε την πρώτη «πατάτα» του. Κατήγγειλε μία κυβέρνηση που ακόμη δεν είχε σχηματιστεί και δεν ξέραμε ούτε τους υπουργούς της. Πρόκειται για την κυβέρνηση Σαμαρά που τη μάθαμε σήμερα κι ο κ. Σκουρλέτης την κατήγγειλε 24 ώρες πριν το σχηματισμό της σαν «μία κυβέρνηση με σαφή συντηρητικά πολιτικά χαρακτηριστικά, με κορμό τις δυνάμεις που ευθύνονται για την υπηρέτηση των πιο ακραίων, αντικοινωνικών νεοφιλελεύθερων πολιτικών που γνώρισε ο τόπος τις τελευταίες δεκαετίες».

Αυτά ο σύντροφος Σκουρλέτης για μια κυβέρνηση που δεν υπήρχε, ο Αλέξης προφανώς την αποδέχθηκε καθώς δεν την διέψευσε και πλέον έχει μείνει το ερώτημα εάν ο σύντροφος Σκουρλέτης έχει και τις ικανότητες του μέντιουμ και ου μελλοντολόγου. Ή διαβάζει τα άστρα.


newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΚΟΣΜΙΑ. . . . .