Σε παλαιότερο άρθρο είχαμε γράψει για τις δύο επιλογές που έχει η χώρα για να βγει από το Μνημόνιο, στο οποίο κακώς μπήκαμε εξ’ αρχής. Ή ακολουθούμε λύση αντίστοιχη της «Εξόδου του Μεσολογγίου» ή δίνουμε νικηφόρα τη μάχη με τους εμπνευστές της λιτότητας, εκμεταλλευόμενοι τις νέες συνθήκες που δημιουργούνται ανά την Ευρώπη.
Έντονους προβληματισμούς μας γέννησε το πρόσφατο ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 για τις συνέπειες που θα αντιμετωπίσει η Ελλάδα σε περίπτωση που αποφασιστεί, από όποια κυβέρνηση σχηματιστεί, η καταγγελία του Μνημονίου με φυσικό επακόλουθο την έξοδο από το Ευρώ.
Στις μέρες μας η οικονομία βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στις τράπεζες. Η όποια κατάρρευσή τους θα δημιουργήσει αξεπέραστο πρόβλημα στη λειτουργία των επιχειρήσεων, στις τραπεζικές συναλλαγές των πολιτών αλλά και τους κράτους. Σ’ αυτήν την περίπτωση θα υπάρξουν ανεξέλεγκτες χρεοκοπίες στον ιδιωτικό τομέα, άρα πτώση της εναπομείνασας παραγωγής, πτώση της απασχόλησης και αύξηση της ανεργίας.
Τυχόν κατάργηση του Μνημονίου θα σημάνει διακοπή της χρηματοδότησης από την ΕΚΤ και το ερώτημα, που αυθόρμητα προκύπτει, είναι που θα βρουν οι ελληνικές τράπεζες χρήματα, αφού Plan B δεν υπάρχει. Απάντηση: Οι τράπεζες θα κρατικοποιηθούν, οι καταθέσεις θα δεσμευτούν, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν τα όποια αποθέματα χρημάτων για στοιχειώδεις ανάγκες του κράτους, οι οποίες δεν θα έχουν να κάνουν με μισθούς και συντάξεις.
Όταν στερέψει η πηγή χρηματοδότησης από τις τράπεζες και με δεδομένο το κλείσιμο της κάνουλας απ’ έξω, το κράτος θα αναγκαστεί να επιβάλλει μεγαλύτερους φόρους και χαράτσια απ’ αυτά του Μνημονίου και για να είναι σε θέση να πληρώσει μισθούς και συντάξεις θα οδηγηθεί στην κοπή εθνικού νομίσματος. Νομικά είναι ανέφικτη η αποπομπή μας από την Ευρωζώνη. Ωστόσο η οικονομική ασφυξία που θα προκληθεί από το σταμάτημα της χρηματοδότησης θα μας αναγκάσει να αποχωρήσουμε οικειοθελώς.
Και τότε θα συμβούν τα εξής:
Οι καταθέσεις θα μετατραπούν στο νέο νόμισμα. Τα δάνεια όμως προς το εξωτερικό θα μείνουν σε ευρώ(Αγγλικό Δίκαιο, κυβερνήσεις Παπανδρέου-Παπαδήμου). Το εθνικό νόμισμα θα υποτιμηθεί. Θα υπάρξει έλλειψη εμπιστοσύνης από τις διεθνείς αγορές και άρα θα οδηγηθούμε σε πτώση τιμών γης, κάτι που περιμένουν πως και πως οι «γύπες» της παγκόσμιας διαπλοκής. Θα ζήσουμε διακοπές ρεύματος, ροής φυσικού αερίου και τα καύσιμα θα δίνονται με δελτίο. Γιατί;
Λόγω έλλειψης συναλλάγματος σε ευρώ, θα έχουμε έλλειψη καυσίμων, τροφίμων και φαρμάκων. Οι παραγωγικές αδυναμίες της χώρας, λόγω της οικονομικής πολιτικής που ακολουθήθηκε τα τελευταία χρόνια, θα οδηγήσουν σε μεγάλες ελλείψεις σε τρόφιμα, φάρμακα και καύσιμα. Οτιδήποτε κι αν εισάγουμε θα είναι ακριβότερο. Ούτως ή άλλως η Ελλάδα εισάγει 4 φορές περισσότερο απ’ ότι εξάγει (δυστυχώς). Ο πληθωρισμός θα καλπάσει και οι τιμές επομένως θα ανέβουν. Η αγοραστική δύναμη του Έλληνα θα καταρρεύσει μαζί με την οικονομία της χώρας.
Εξαιτίας, τώρα, της ανησυχίας για τις καταθέσεις αλλά και της γενικότερης οικονομικής πίεσης στην κοινωνία,θα οδηγηθούμε σε αναταραχές, που ήδη πυροδοτούνται από ακραίες φωνές του πολιτικού φάσματος και έχουν αναγκάσει τον Υπουργό Άμυνας, Φράγκο Φραγκούλη, να καταστρώνει σχέδια αντιμετώπισης τέτοιων περιστάσεων.
Οι επιχειρήσεις θα πτωχεύσουν, αφού δεν θα αντέξουν τους επιπλέον φόρους και η ανεργία θα φτάσει στο κόκκινο.
Τα προαναφερθέντα δεν είναι κινδυνολογία, αλλά θα προκύψουν βάσει μαθηματικής λογικής. Η λύση βρίσκεται στα χέρια των πολιτικών, εάν καταφέρουν να συνεννοηθούν και να προχωρήσουν σε μία κυβέρνηση εθνικής ανάγκης. Εν συνεχεία εκπονώντας σχέδιο οικονομικής ανάκαμψης της χώρας με μειωμένη φορολογία, αλλαγές στο Δημόσιο Τομέα και πολύπλευρη εξωτερική πολιτική θα είναι σε θέση, αφού έχουν διαπραγματευτεί τους επαχθείς όρους του Μνημονίου, να το απενεργοποιήσουν στην πράξη, αφαιρώντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα αντίδρασης στους δανειστές μας.
Σε διαφορετική περίπτωση μας περιμένει η μοίρα του Αχιλλέα, ο οποίος ούτε πήρε την Τροία ούτε επέστρεψε σπίτι του. Η έξοδος μας δε από τη ζώνη του Ευρώ θα σημάνει και την έξοδο άλλων χωρών και έτσι το σχέδιο της διοικητικής ένωσης του πλανήτη και της υπερπολυεθνικής εταιρείας θα είναι προ των πυλών. Και είναι άλλο ενα σχέδιο να προχωρήσει εξ’ ανάγκης και άλλο στο χρονικό σημείο που επιθυμούν οι εμπνευστές του!
Εκτός κι αν προτιμήσουμε την τακτική του Οδυσσέα. Πρέπει να καταλάβουμε ότι ο κάθε πόλεμος έχει τους κανόνες τους. Οι Έλληνες ήμασταν πάντα λιγότεροι σε αριθμό από τον «εχθρό». Η νίκη ήταν πάντα αποτέλεσμα ψυχής αλλά και στρατηγικής…
πηγη: http://epirus-tv-news.blogspot.gr/2012/06/blog-post_8035.html#more
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΚΟΣΜΙΑ. . . . .