Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Στήθηκε η πρώτη εταιρεία με κεφάλαιο 20 ευρώ



Μόλις 60 λεπτά χρειάστηκε για να αποκτήσει Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) η πρώτη Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία (ΙΚΕ), που ιδρύθηκε μέσω της Υπηρεσίας Μίας Στάσης τού Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ).
Σύμφωνα με το e-thrakinews.gr, η μονοπρόσωπη ΙΚΕ, που εγκαινίασε την αναβαθμισμένη υπηρεσία του ΕΕΘ, μπήκε στη γραμμή εκκίνησης με κεφάλαιο 20 ευρώ, ενώ προέρχεται από τον κλάδο των συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Τι είναι οι ΙΚΕ;

Με απλά λόγια και σύμφωνα με τις προβλέψεις του νόμου 4072/11-04-2012, στις ΙΚΕ -νέα εταιρική μορφή, που σχεδιάστηκε από τη γενική γραμματεία Εμπορίου- απαιτείται ελάχιστο κεφάλαιο… ενός ευρώ. Παράλληλα, έχει περιοριστεί στο ελάχιστο το διοικητικό κόστος λειτουργίας (πχ παραστάσεις δικηγόρων/συμβολαιογράφων), απλοποιήθηκαν οι σχέσεις των εταίρων και η λειτουργία της εταιρείας και υπάρχει ευελιξία στη δυνατότητα επιλογής και μεταβολής μεταξύ ενός ακραιφνώς κεφαλαιουχικού σχήματος και μιας έντονα προσωπικής εταιρείας. Οι ΙΚΕ συστήνονται μέσω της Υπηρεσίας Μιας Στάσης των Επιμελητηρίων, εκτός αν ειδική διάταξη απαιτεί συμβολαιογραφικό έγγραφο. Η πρώτη ΙΚΕ συστήθηκε στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών προ ολίγων ημερών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΚΟΣΜΙΑ. . . . .