Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Κρίσιμα ραντεβού για τα μέτρα ύψους 11,5 δισεκ. ευρώ



Νέος γύρος συναντήσεων σήμερα για την ηγεσία των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού, μετά τις διαφορές που εξέφρασαν οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης. Στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών, του πρωθυπουργού, του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, όπου αναμένεται να οριστικοποιηθούν τα νέα μέτρα για τη διετία 2013 – 14 ύψους 11,5 δισεκ. ευρώ.

Οι κ. Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης φέρονται να έχουν συμφωνήσει σε μέτρα ύψους 10 δισ. ευρώ και τα επιτελεία των τριών κομμάτων προσπαθούν, μέσω διαβουλεύσεων, να αντικαταστήσουν περικοπές 1,5 δισ., οι οποίες απορρίφθηκαν από τους κύριους Βενιζέλο και Κουβέλη.

Εξάλλου, στις 10 το πρωί ξεκίνησε η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, προκειμένου να βρεθούν εναλλακτικά μέτρα για συντάξεις και μισθούς. Στης συνέχεια οι υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας θα δεχθούν τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ και το αποτέλεσμα της συζήτησης θα διαβιβαστεί στους αρχηγούς.

Εν τω μεταξύ, ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 12 η συνάντηση των προέδρων του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ στη Βουλή, η οποία διήρκεσε κάτι λιγότερο από μια ώρα και έγινε ενόψει της απογευματινής σύσκεψης με την παρουσία του πρωθυπουργού.

Οι Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης δεν έκαναν δηλώσεις μετά τη συνάντησή τους. Πληροφορίες, ωστόσο, αναφέρουν ότι οι δύο πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν σε ορισμένα βασικά ζητήματα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες συμφώνησαν ότι το μείζον ζήτημα είναι αυτό της επιμήκυνσης του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής, μέχρι το τέλος του 2016.

Επόμενο θέμα, σε σπουδαιότητα, θεωρείται η προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών και ακολουθεί η λήψη των όποιων μέτρων κριθούν αναγκαία, ύστερα από όλα αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΚΟΣΜΙΑ. . . . .