Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

BBC: Η οικονομική κρίση οπλίζει το χέρι των Ελλήνων


Αφιερωμένο στην αύξηση της εγκληματικότητας ήταν ρεπορτάζ του BBC με τίτλο «Οι Έλληνες αντιμετωπίζουν το κύμα εγκληματικότητας εν μέσω οικονομικής κρίσης». 

«Η παραπαίουσα...
οικονομία της Ελλάδας έχει αυξήσει κατακόρυφα την ανεργία και τους παράνομους μετανάστες. 

Τώρα, οι Έλληνες έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με την αύξηση της εγκληματικότητας και η αστυνομία δεν μπορεί να κάνει κάτι γι' αυτό», αναφέρει το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο στην ιστοσελίδα του και προσθέτει: «Η νέα πραγματικότητα προκαλεί σοκ στους περισσότερους Ελληνες και μερικοί άρχισαν να παίρνουν τα όπλα για να προστατευτούν».

Στο ρεπορτάζ γίνεται αναφορά σε περιστατικά ληστειών αλλά και σε εγκλήματα που έγιναν στη χώρα μας για λίγα ευρώ. Πολλά από τα θύματα, όπως η 37χρονη Μαρία Παπαδοπούλου (δεν είναι το πραγματικό της όνομα) πιστεύουν πως η κατάσταση στην Ελλάδα θα χειροτερέψει, ενώ τα στοιχεία που δίνει η αστυνομία απέχουν πολύ από την πραγματικότητα.

«Σχεδόν όλοι οι φίλοι μου και συγγενείς μου έχουν πέσει θύματα ληστείας. Πριν δύο μήνες μητέρα που πήγαινε να πάρει το παιδί της από το σχολείο, πιάστηκε όμηρος στο γκαράζ της πολυκατοικίας της. Την ανάγκασαν να ανέβει στο σπίτι της και τους έδωσε ό,τι ζήτησαν. Τελικά, η αστυνομία συνέλαβε τον ένα από τους δύο δράστες που ήταν Αλβανός» καταλήγει η 37χρονη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι περισσότεροι από τους εγκληματίες είναι Αλβανοί, Βούλγαροι και Ρουμάνοι. Η αστυνομία έχει παραδεχτεί ότι συμμορίες μπουκάρουν με καλάσνικοφ στα σπίτια, τρομοκρατούν και αρπάζουν ό,τι βρουν μπροστά τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΚΟΣΜΙΑ. . . . .