Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Εγκληματικότητα: Το παράπονο της ΕΛΑΣ


Έκρηξη βίας μετά τον Δεκαπενταύγουστο, όταν οι πολίτες θα αρχίσουν να επιστρέφουν στις μεγάλες και όχι μόνο πόλεις, φοβούνται στο αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι αλλεπάλληλες δολοφονίες, οι αιματηρές ληστείες, τα κρούσματα ρατσιστικής βίας που δεν φαίνεται να έχουν τέλος, οι συγκρούσεις μεταξύ μεταναστών, η βεντέτα μεταξύ χούλιγκαν και η ανεξέλεγκτη κυκλοφορία καλάσνικοφ, δημιουργούν ένα τρομακτικό κοκτέιλ, που σπέρνει τον πανικό σε κάθε σπίτι, σε κάθε γειτονιά.

Η δολοφονία του οδηγού ταξί στην Πάρο και του 20χρονου Ιρακινού στο κέντρο της Αθήνας, οι δεκάδες επιθέσεις εναντίον αλλοδαπών, τα εγκλήματα στην Θεσσαλονίκη και το Άγιον όρος θεωρούνται μόνο προπομπός όσων αναμένεται να συμβούν τους επόμενους μήνες.
Τα «μαθηματικά του εγκλήματος» προκαλούν σοκ.

Τουλάχιστον 20 περιστατικά δολοφονιών ή σοβαρών τραυματισμών από ληστείες σε σπίτια ή καταστήματα, τα οποία έχουν συμβεί τους τελευταίους μήνες σε όλη τη χώρα, με θύματα κυρίως ηλικιωμένους, παραμένουν ανεξιχνίαστα και οι αστυνομικοί θεωρούν ότι σε αυτές τις περιπτώσεις ψάχνουν «ψύλλους στα άχυρα».

Οι κλοπές και οι διαρρήξεις στα σπίτια παρουσιάζουν κάθε χρόνο αύξηση της τάξης περίπου του 8-10% και το 2012 αναμένεται να διαπραχθούν περίπου 30.000 τέτοιου είδους υποθέσεις.
Εκείνο που εξοργίζει τους αστυνομικούς είναι η «ανακύκλωση» των κακοποιών. Τους τελευταίους μήνες για διάφορες εγκληματικές ενέργειες συνελήφθησαν 620 επικίνδυνοι κακοποιοί, από τους οποίους οι 200 αποφυλακίστηκαν ήδη και περίπου 60 από τους άρτι αποφυλακισθέντες έχουν ήδη συλληφθεί εκ νέου για άλλα αδικήματα.

Κάθε ημέρα συλλαμβάνονται για διάφορα αδικήματα ή σε επιχειρήσεις «σκούπα» της ΕΛΑΣ περίπου 150 έως 200 άτομα και ζήτημα είναι αν φυλακίζονται από αυτούς 6 έως 10 άτομα, τα οποία μένουν στη φυλακή από μερικούς μήνες έως δύο χρόνια».

Εφιάλτη προκαλούν την ίδια ώρα στην ηγεσία της λεωφόρου Κατεχάκη οι δεκάδες πλέον ρατσιστικές επιθέσεις στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της χώρας.
Τους τελευταίους μήνες έχουν δεχθεί τέτοιου είδους επιθέσεις με μαχαίρια ή σιδηρολοστούς συνολικά 500 μετανάστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΚΟΣΜΙΑ. . . . .