Παρασκευή, 3 Αυγούστου 2012

Υπόμνημα των αστυνομικών της Κρήτης για τα προβλήματά τους

Οι Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων της Κρήτης παρέδωσαν υπόμνημα με τα αιτήματά τους στον αρμόδιο αστυνομικό διευθυντή.
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες της ΕΛΑΣ στην Κρήτη, συζητήθηκαν στη συνάντηση εκπροσώπων των τεσσάρων Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων του νησιού με τον γενικό αστυνομικό διευθυντή Περιφέρειας Κρήτης, υποστράτηγο Μανώλη Παραβολιδάκη.

Οι εκπρόσωποι των ενώσεων παρέδωσαν υπόμνημα στον κ. Παραβολιδάκη και τον ενημέρωσαν για τα προβλήματα των αστυνομικών υπαλλήλων του νησιού.
Μεταξύ άλλων, στο υπόμνημα ζητείται η ενίσχυση της αστυνόμευσης με εναέρια μέσα, καθώς, όπως επισημαίνεται, αυτή την περίοδο θα συμβάλουν τα μέγιστα στην πάταξη της καλλιέργειας ινδικής κάνναβης, συνεπικουρώντας τις χερσαίες δυνάμεις.

Οι συνδικαλιστές της ΕΛΑΣ ζητούν ακόμα διασφάλιση του ωραρίου εργασίας- ημερήσιας ανάπαυσης, καθώς, όπως υποστηρίζουν, το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο της καταστρατήγησης του ωραρίου.

Στο υπόμνημά τους, οι Ενώσεις αναφέρονται και στην κατάσταση που υπάρχει στα κρατητήρια της ΕΛΑΣ στο νησί, τονίζοντας ότι σε αυτά φυλάσσονται πολλές φορές υπεράριθμα άτομα (ποινικοί, απελάσεις, αυτόφωρα), τα οποία φρουρούνται από μικρότερο αριθμό αστυνομικών από ό,τι προβλέπεται. Στο υπόμνημα ζητείται ακόμα να τηρηθεί ο κανονισμός για τη συντήρηση του στόλου των οχημάτων της ΕΛΑΣ, καθώς επίσης και να επιλυθεί μια σειρά από κτιριακά προβλήματα.

Οι αστυνομικοί ζητούν να προχωρήσει η αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της ΕΛΑΣ στο νησί και η απαλλαγή του προσωπικού από πάρεργα, έτσι ώστε να υπάρξει εξοικονόμηση αστυνομικού προσωπικού το οποίο θα μπορεί να διατεθεί στην υπηρεσία του πολίτη, όπως λένε οι συνδικαλιστές.

Όπως τονίζεται σε κοινή ανακοίνωση των τεσσάρων Ενώσεων της Κρήτης, η συνάντηση με τον κ. Παραβολιδάκη «ήταν η απαρχή κοινών δράσεων οι οποίες θα συνεχιστούν και στο μέλλον»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΚΟΣΜΙΑ. . . . .