Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Κλίντον: «Τρομοκρατική» η επίθεση στο αμερικανικό προξενείο στη Βεγγάζη

Η υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον αναγνώρισε σήμερα ότι η επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου εναντίον του προξενείου των ΗΠΑ στη Βεγγάζη ήταν πράγματι μια «τρομοκρατική επίθεση», επιβεβαιώνοντας αυτό που παραδέχτηκε χθες Πέμπτη ο Λευκός Οίκος μετά από ημέρες αντικρουόμενων δηλώσεων.

"Αυτό που συνέβη στη Βεγγάζη είναι μια τρομοκρατική επίθεση και δεν θα είμαστε ήσυχοι, πριν βρεθούν και οδηγηθούν στη δικαιοσύνη οι τρομοκράτες που δολοφόνησαν τέσσερις Αμερικανούς», αναμεσά τους και ο πρεσβευτής στη Λιβύη Κρις Στίβενς, είπε η Κλίντον κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ, για πρώτη φορά χθές, χαρακτήρισε «τρομοκρατική» αυτή την επίθεση κατά του προξενείου των ΗΠΑ στη Βεγγάζη, ενώ συνέχιζε να διερωτάται για το επίπεδο της προμελέτης της επίθεσης αυτής.

Εδώ και μια εβδομάδα, αξιωματούχοι των ΗΠΑ, μιλώντας επίσημα ή υπό τον όρο της ανωνυμίας, έχουν πολλαπλασιάσει τις δηλώσεις, ενίοτε αντιφατικές, σχετικά με την ένοπλη επίθεση που στοίχισε τη ζωή στον πρεσβευτή Κρις Στίβενς και σε τρεις Αμερικανούς υπαλλήλους.

Χθές Πέμπτη η Κλίντον, ο διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (DNI) Τζέιμς Κλάπερ και ανώτεροι αξιωματούχοι του Πενταγώνου παρουσίασαν κεκλεισμένων των θυρών στους εκλεγμένους της Βουλής των Αντιπροσώπων και μετά στους Γερουσιαστές τα στοιχεία που έχουν στην κατοχή τους οι ΗΠΑ.

Η ΥΠΕΞ στη συνέχεια σχημάτισε μια επιτροπή με επικεφαλής έναν πρώην πρεσβευτή η οποία θα μελετήσει σε βάθος τα μέτρα ασφαλείας που ίσχυαν στο προξενείο της Βεγγάζης κατά τον χρόνο των πραγματικών περιστατικών και τις πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση της απειλής.

Οι αρχές συνέλαβαν οκτώ υπόπτους στα πλαίσια των ερευνών για την επίθεση

Οι λυβικές αρχές συνέλαβαν οκτώ ανθρώπους σε συνάρτηση με τις έρευνες για την επίθεση κατά του αμερικανικού προξενείου στη Βεγγάζη, κατά την οποία βρήκε τον θάνατο ο πρεσβευτής των ΗΠΑ και άλλοι τρεις συμπατριώτες του, ανακοίνωσε σήμερα κυβερνητικό στέλεχος.

Την περασμένη εβδομάδα Λίβυοι αξιωματούχοι είχαν ανακοινώσει πως δύο ημέρες μετά την επίθεση είχαν πραγματοποιηθεί τέσσερις συλλήψεις. Άλλος υπεύθυνος ασφαλείας είχε τονίσει πως οι αρχές έχουν αναγνωρίσει 50 από τους εμπλεκόμενους στην επίθεση.

«Ο συνολικός αριθμός των συλλήψεων φθάνει πλέον τους οκτώ», τόνισε στέλεχος από το γραφείο του νέου πρωθυπουργού Μουστάφα Αμπουσάγκουρ, χωρίς να δίνει άλλες λεπτομέρειες.

kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΚΟΣΜΙΑ. . . . .