Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2012

Παρέμβαση εισαγγελέα για τον «περίεργο πλουτισμό» 33 βουλευτώνΘα διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα κατά παντός υπευθύνου

Εντολή για τη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας για το θέμα της λίστας με τα ονόματα των 33 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, ο οποίοι εμφανίζουν περίεργο πλουτισμό, έδωσε ο εποπτεύων του Οικονομικού Εγκλήματος, αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Νίκος Παντελής.

Στην παραγγελία προς τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς, Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη, ο κ. Παντελής τονίζει να διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα κατά παντός υπευθύνου, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν διαπραχθεί και από ποιους τα αδικήματα της φοροδιαφυγής, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δράση (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) ή οποιοδήποτε άλλο έγκλημα το οποίο σχετίζεται με παράνομο πλουτισμό.

Εάν οι δύο εισαγγελείς διαπιστώσουν ποινικά κολάσιμες πράξεις, οι οποίες έχουν τελεστεί από υπουργούς, τότε θα πρέπει να ακολουθηθεί η διαδικασία του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Αντίθετα, για τους εν ενεργεία βουλευτές επιτρέπεται η διενέργεια όλων εκείνων των ανακριτικών πράξεων που είναι απαραίτητες για τη βεβαίωση του εγκλήματος «όχι όμως και εκείνων που θίγουν το πρόσωπο των βουλευτών», καθώς προηγουμένως θα πρέπει να ζητηθεί η άρση της ασυλίας τους από τη Βουλή.

Σημειώνεται, πως μετά τους ελέγχους του ΣΔΟΕ, έχουν προκύψει ερωτηματικά για πέντε εν ενεργεία βουλευτές, οι οποίοι λέγεται μετ' επιτάσεως ότι παράλληλα είναι και υπουργοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΚΟΣΜΙΑ. . . . .