Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Σφραγίδες αστυνομικών και εκρηκτικά στο κρησφύγετο των ληστών με τα καλάζνικοφ

Φως στη δράση της σπείρας Ελλήνων και Αλβανών κακοποιών η οποία σε διάστημα ενός έτους διέπραξε 46 ένοπλες ληστείες, ρίχνει το kathimerini.gr
Του Γιάννη Σουλιώτη



Πλαστή ταυτότητα με στοιχεία «Βενετσάνος Ιωάννης» χρησιμοποιούσε ο 30χρονος Α.Α που κατηγορείται ως «εγκέφαλος» της σπείρας ληστών με καλάζνικοφ που εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Αττικής. Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του στο Χαϊδάρι, εκτός από όπλα και σφαίρες, βρέθηκαν επίσης δύο σφραγίδες με στοιχεία «Πάγκας Δημήτριος, Αστυφύλακας» και Παπατριανταφύλλου Ιωάννης, αστυνόμος Α΄». Τα παραπάνω προκύπτουν από τη δικογραφία που συνέταξε η υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας και φέρνει στο φως της δημοσιότητας το kathimerini.gr.

Αποκαλύπτεται ότι ο 30χρονος και οι 4 Αλβανοί συνεργοί του ηλικίας από 23 έως 27 ετών είχαν μισθώσει διαμέρισμα στην οδό Προύσσης, στη Ν. Σμύρνη το οποίο είχαν μετατρέψει σε κρησφύγετο – γιάφκα. Στο εσωτερικό του διαμερίσματος βρέθηκαν ένα καλάζνικοφ, 242 φυσίγγια, οκτώ πυροκροτητές καθώς και ποσότητα δυναμίτιδας... «Προετοίμαζαν χτύπημα εναντίον μεγάλου στόχου» είναι το σχόλιο αξιωματικών που ενεπλάκησαν στην έρευνα, δίχως ωστόσο να αποκαλύψουν τον πιθανό στόχο.

Ο 30χρονος φερόμενος ως «εγκέφαλος» συνελήφθη σε κατάστημα επίπλων στο Μενίδι. Προσπάθησε με κλοτσιές και μπουνιές να αποφύγει τη σύλληψη δίχως να τα καταφέρει. Οι 4 Αλβανοί συνεργοί του εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν σε κουρείο στα Πατήσια. Και αυτοί επιτέθηκαν εναντίον των αστυνομικών τη στιγμή της σύλληψης. Στα σπίτια τους, σε Πατήσια, Περιστέρι και Χαϊδάρι βρέθηκαν ρούχα, παπούτσια και ρολόγια που «μαρτυρούν» την ταυτότητά τους. Για παράδειγμα στο σπίτι του 30χρονου βρέθηκαν «ένα ζευγάρι μαύρα αθλητικά παπούτσια NIKE με λευκά κορδόνια και λευκή σόλα και ένα ρολόι με πορτοκαλί λουράκι τα οποία απεικονίζονται να τα φορά κατά την διάπραξη των ληστειών».

Ενδεικτικά, στις κάμερες ασφαλείας του σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης» στην Ηλιούπολη που λήστεψαν στις 15 Οκτωβρίου 2011 καταγράφηκαν οι κινήσεις του 30χρονου Α.Α και του 27χρονου Αλβανού συνεργού του, H.M . «Οι δράστες έχουν την ίδια σωματική διάπλαση και αμφίεση, δηλαδή φορούν κουκούλες full face, γάντια μαύρα – γκρι με λευκά χαρακτηριστικά, μαύρα αθλητικά παπούτσια με λευκά κορδόνια και ο ένας από αυτούς ρολόι με πορτοκαλί λουράκι» αναφέρεται στα έγγραφα της ΕΛ.ΑΣ. Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες αποκαλύπτονται και για την αρπαγή 30χρονου υπαλλήλου σε κοσμηματοπωλείο τον Μάρτιο του 2012 στο Μενίδι.

«Στις 9.30 μμ στη συμβολή των οδών Αγ. Σοφίας και Καπανέως στον Κολωνό, τέσσερις από τους κατηγορουμένους πλησίασαν τον 32χρονο Λ. Σ και τη σύζυγό του, τους εξανάγκασαν να επιβιβαστούν στο αυτοκίνητο και τους οδήγησαν σε σημείο του Μενιδίου. Υποχρέωσαν τον 32χρονο να μπει στο πορτ μπαγκάζ και τον οδήγησαν στο επί της οδού Μικράς Ασίας κοσμηματοπωλείο. Με την απειλή όπλων τον υποχρέωσαν να ανοίξει το κατάστημα και αφαίρεσαν από τις προθήκες κοσμήματα αξίας 270.000 ευρώ». Διαπιστώνεται ότι στην ταυτοποίηση ενός από τους δράστες, του 24χρονου Μ. Ε. βοήθησε τατουάζ που έχει στο αριστερό μπράτσο και το οποίο έχει καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας καταστημάτων όπου έχουν πραγματοποιήσει ληστείες, όπως π.χ κοσμηματοπωλείο στο Κερατσίνι.

Δύο ακόμα ενδιαφέροντα στοιχεία αφορούν σε: μαρτυρία κατοίκου της Γλυφάδας ο οποίος κατεθεσε ότι μια ημέρα πριν από τη ληστεία στο σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης» τον Μάρτιο του 2012, δύο από τους συλληφθέντες που επέβαιναν σε κλεμμένο αυτοκίνητο κατόπτευαν το χώρο. Αστυνομικοί περισυνέλλεξαν αποτσίγαρα και ένα πλαστικό μπουκάλι νερό που οι ύποπτοι είχαν εγκαταλείψει στο σημείο. Τέλος, το πρόσωπο του 30χρονου «εγκεφάλου» έχει καταγραφεί, δίχως κουκούλα, αμέσως πριν και αμέσως μετά τη ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στα Πατήσια.

www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΚΟΣΜΙΑ. . . . .