Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Πωλούσαν "ειδικό" υγρό που… τριπλασίαζε τα ευρώ!



Υγρή χημική ουσία που υποτίθεται ότι τριπλασίασε τα ευρώ πωλούσαν δύο αλλοδαποί στη Θήρα. Προσπάθησαν να εξαπατήσουν έναν πολίτη, αλλά στο τέλος έπεσαν στα χέρια αστυνομικών…
Συγκεκριμένα, προχθές το βράδυ συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας δυο Νιγηριανοί, 36 και 43 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για απόπειρα απάτης και κατοχή πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική καταγγελία, οι συλληφθέντες με το πρόσχημα ότι θέλουν να αγοράσουν ένα ακίνητο ήρθαν σε επικοινωνία με έναν 34χρονο Έλληνα και του πρότειναν μία μέθοδο προκειμένου να πετυχαίνει τριπλασιασμό των χρημάτων του (χαρτονομισμάτων) με διάφορες τεχνικές και ειδική επεξεργασία με χημικά υγρά που κατείχαν.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης και ύστερα από αστυνομικές αναζητήσεις εντοπίστηκαν οι δυο αλλοδαποί στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Τρία χαρτονομίσματα των 100 ευρώ

Επτά κινητά τηλέφωνα

Ένα πλαστό δελτίο ταυτότητας Αρχών Νοτίου Αφρικής

Μια τσάντα - χαρτοφύλακας

Δυο φιαλίδια που περιείχαν άγνωστο υγρό

Μια χειρουργική μάσκα

Μια συσκευασία που περιείχε βαμβάκι

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νάξου.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο πλαίσιο του προληπτικού και κοινωνικού της ρόλου ενημερώνει τους πολίτες ότι ουδείς άγνωστος χαρίζει χρήματα άνευ οπουδήποτε ανταλλάγματος ή πολλαπλασίου κέδρους.

Υπενθυμίζεται ότι στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας ( www . hellenicpolice . gr / Οδηγός του πολίτη - Χρήσιμες συμβουλές ) έχουν αναρτηθεί χρήσιμες συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης πολιτών.

thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΚΟΣΜΙΑ. . . . .