Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Το Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης μπλόκαρε πλειστηριασμό για οφειλές από εμπορικές συναλλαγές



Το δρόμο σε χιλιάδες οφειλέτες που έχουν χρέη προς ιδιωτικές εταιρείες και όχι μόνο τράπεζες να υπαχθούν στο νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυρικά ανοίγει δικαστική απόφαση που εξέδωσε το Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης…

Με την απόφαση 6203/2012 του Ειρηνοδικείου Θεσσαλονίκης, όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος», έγινε δεκτή η ανακοπή πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας του οφειλέτη, έπειτα από διαταγή πληρωμής που είχε εκδοθεί για χρέη προς ιδιωτική εταιρία από εμπορικές συναλλαγές.

Ο οφειλέτης, σύμφωνα με το δημοσίευμα, κατάφερε να μπλοκάρει τον πλειστηριασμό της κύριας κατοικίας του την τελευταία στιγμή, καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι έχει τις προϋποθέσεις να υπαχθεί στις ευνοϊκές ρυθμίσεις του ν. 3869/2010 για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Στο δημοσίευμα διευκρινίζεται πως ο οφειλέτης ήταν πρώην έμπορος και το ποσό που διεκδικούσε η ιδιωτική εταιρία ήταν 80.676 ευρώ. Μετά από απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου η εταιρία προχώρησε στην αναγκαστική εκτέλεσή της, με τον πλειστηριασμό ενός ισόγειου διαμερίσματος που έχει ο οφειλέτης στους Νέους Επιβάτες.

Παρόλα αυτά, ο οφειλέτης προσέφυγε στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης και ζήτησε να υπαχθεί στις ευνοϊκές ρυθμίσεις του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Επιπλέον, με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων ζητούσε την αναστολή του πλειστηριασμού. Τελικά το δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση και την ημέρα που ήταν να βγει στο σφυρί το σπίτι του πρώην εμπόρου μπλόκαρε τον πλειστηριασμό.

thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΚΟΣΜΙΑ. . . . .