Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Ξεκίνησαν οι διαμεσολαβήσεις σε εμπορικές υποθέσεις μεταξύ ελληνικών και κινεζικών επιχειρήσεων

Ξεκίνησαν οι διαμεσολαβήσεις σε εμπορικές υποθέσεις μεταξύ ελληνικών και κινεζικών επιχειρήσεων


Από το Ελληνικό Κέντρο Διαμεσολάβησης και Διαιτησίας, στο Πεκίνο.

Επιτυχώς πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες διαμεσολαβήσεις μεταξύ ελληνικών και κινεζικών συμφερόντων επιχειρήσεων, που πραγματοποίησαν οι διαμεσολαβητές του Ελληνικού Κέντρου Διαμεσολάβησης και Διαιτησίας στο Πεκίνο. Σημειώνεται ότι το Ελληνικό Κέντρο Διαμεσολάβησης και Διαιτησίας έχει, εδώ και ενάμισι χρόνο, υπογράψει συμφωνία συνεργασίας με το Κεντρικό Επιμελητήριο του Πεκίνου (CCPIT Beijing) και, συγκεκριμένα, με το Κέντρο Διαμεσολάβησης, που διαθέτει, αφού ο θεσμός της Διαμεσολάβησης είναι διαδεδομένος και στην Κίνα και χρησιμοποιείται ευρέως στις επιχειρηματικές διαφορές.

Ακόμη, όπως ανακοινώθηκε, οι υποθέσεις μεταξύ ελληνικών και εν γένει ευρωπαϊκών επιχειρήσεων με κινεζικές είναι αυξημένες και η δικαστική επίλυσή τους είναι, τις περισσότερες φορές, εξαιρετικά χρονοβόρα και κοστοβόρα.

Όπως επισημαίνεται, οι ελληνικές επιχειρήσεις, που συμφώνησαν να γίνει Διαμεσολάβηση για την επίλυση των διαφορών τους με κινεζικές επιχειρήσεις, εξασφάλισαν ήδη, με σύντομες διαδικασίες και με εξαιρετικά χαμηλότερο κόστος, σε σύγκριση με αυτό που θα χρεώνονταν από τυχόν προσφυγή τους στα κινεζικά Δικαστήρια, υψηλή αποζημίωση, εφόσον είχαν θιγεί.

Σημειώνεται ότι ο θεσμός της διαμεσολάβησης εισήχθη πρόσφατα και στην Ελλάδα. Πρόκειται για οικειοθελή και εμπιστευτική διαδικασία επίλυσης αστικών και εμπορικών διαφορών από τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους με την παρουσία των δικηγόρων τους και με τη βοήθεια του διαμεσολαβητή. Ο διαμεσολαβητής είναι ο ειδικά εκπαιδευμένος και διαπιστευμένος, ανεξάρτητος και ουδέτερος τρίτος, που βοηθά τους ενδιαφερόμενους στην επίλυση της διαφοράς τους.

Η διαμεσολάβηση αναπτύχθηκε, τα τελευταία 20 χρόνια, ως ταχεία, ευέλικτη και μη δαπανηρή μέθοδος επίλυσης διαφορών. Στις ΗΠΑ, στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη, εφαρμόζεται εδώ και πολλά χρόνια.

Στην Ελλάδα, το Ελληνικό Κέντρο Διαμεσολάβησης (ΕλλΚΔΔ), το οποίο ιδρύθηκε και λειτουργεί από το 2005, αναπτύσσοντας ξεχωριστή και πρωτοπόρο για τα ελληνικά δεδομένα τεχνογνωσία, προσφέρει, σε συνεργασία με Οργανισμούς του εξωτερικού ως το πρώτο Κέντρο Διαμεσολάβησης στην Ελλάδα, προγράμματα, τα οποία αφορούν την εκπαίδευση στη διαμεσολάβηση και μπορούν να οδηγήσουν σε πιστοποίηση.
ΠΗΓΗ:kathimerini

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΚΟΣΜΙΑ. . . . .