Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2012

Οι άνθρωποι των σπηλαίων έτρωγαν γιγάντια πάντα


Οι άνθρωποι των σπηλαίων έτρωγαν γιγάντια πάντα


Τι διαπίστωσε επιστήμονας από την Κίνα

Μπορεί να είναι το εθνικό σύμβολο της Κίνας και ένα από τα πιο αγαπημένα ζώα, ωστόσο ο προϊστορικός άνθρωπος φαίνεται πως κυνηγούσε το γιγάντιο πάντα για να τραφεί.

Ο επιστήμονας Wei Guangbiao εκτιμά ότι ο προϊστορικός άνθρωπος έτρωγε το κρέας των πάντα σε μία περιοχή, όπου σήμερα βρίσκεται η πόλη Chongqing στη νοτιοδυτική Κίνα.

Ο Wei, επικεφαλής του Ινστιτούτου Παλαιοανθρωπολογίας στο μουσείο της πόλης, δήλωσε ότι απολιθώματα των ζώων δείχνουν ότι «τα γιγάντια πάντα κάποτε σκοτώνονταν βίαια από τον άνθρωπο».

Παράλληλα, ο επιστήμονας σημείωσε ότι εκείνη την εποχή οι άνθρωποι δεν σκότωναν ζώα που δεν μπορούσαν να τα χρησιμοποιήσουν, οπότε μάλλον σκότωναν τα γιγάντια πάντα για το κρέας του.

Βέβαια, ο Wei ξεκαθαρίζει ότι τα συγκεκριμένα ζώα ήταν μικρότερα σε μέγεθος εκείνη την εποχή και αναφέρει ότι αυτά τα πάντα ζούσαν στα ψηλά βουνά της πόλης Chongqing από 10.000 μέχρι 1.000.000 χρόνια πριν.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση της Κίνας επενδύει μεγάλα ποσά στη μελέτη αυτών των ειδών και βοηθάει στην επιβίωσή τους. Το συγκεκριμένο είδος υπό εξαφάνιση μετρά 1.600 ζώα στην άγρια φύση, τα οποία απειλούνται από τη λαθροθηρία και την ανάπτυξη.
ΠΗΓΗ:newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΚΟΣΜΙΑ. . . . .