Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

«Η τρόικα απέτυχε»


«Η τρόικα απέτυχε»


Κ. Μίχαλος: Η λύση στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης

Ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, ερωτηθείς από δημοσιογράφους για τις διαπραγματεύσεις των τελευταίων ημερών μεταξύ τρόικας και κυβέρνησης, προκειμένου να κλείσει το πακέτο μέτρων, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Είναι πασιφανές ότι οι απαιτήσεις της τρόικας για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν στη χώρα μας προκειμένου να εκταμιευθεί η δόση των 31,5 δισ. ευρώ αλλάζουν καθημερινά, γεγονός που καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την επίτευξη συμφωνίας με την ελληνική κυβέρνηση.

Δυστυχώς, τόσο σε επίπεδο κορυφής όσο και σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ευρωπαϊκή Ένωση και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν μπορούν να συμφωνήσουν μεταξύ τους. Και αυτό έγινε πλήρως αντιληπτό και από τις τοποθετήσεις κορυφαίων στελεχών τους στην πρόσφατη σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, στο Τόκιο.

Στην κρίσιμη αυτή καμπή των διαπραγματεύσεων, λίγες μέρες μόνο πριν από το Συμβούλιο Κορυφής, είναι αναγκαίο οι επικεφαλής του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ και οι υπάλληλοί τους εν Ελλάδι να αλλάξουν τακτική. Γιατί είναι οι δικές τους διαφωνίες, που αποτελούν τροχοπέδη στην εξεύρεση λύσεων για το ελληνικό πρόβλημα.

Τα μέτρα που προτείνουν, ούτε οι ίδιοι δεν τα πιστεύουν. Άλλωστε και ο κ. Τόμσεν ως εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην τρόικα των ελεγκτών της χώρας μας, παραδέχτηκε ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η σκληρή πολιτική λιτότητας, καθώς θα επιτείνει την ύφεση, ζητώντας μάλιστα συγγνώμη. Ωστόσο, εξακολουθεί να παραληρεί, δυσχεραίνοντας την επίτευξη συμφωνίας και επιτείνοντας έτσι το πρόβλημα στην ελληνική οικονομία αλλά και την κοινωνία.

Αν ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ δεν μπορούν να ομονοήσουν μεταξύ τους, ας σταματήσουν τουλάχιστον να πειραματίζονται στις πλάτες της χώρας μας. Ας παραδεχτούν και εμπράκτως τα λάθη τους και ας αφήσουν την Ελλάδα να εφαρμόσει με τον κατάλληλο τρόπο και στον ενδεδειγμένο χρόνο όλα εκείνα τα μέτρα και τις μεταρρυθμίσεις που θα σέβονται τις δεσμεύσεις μας χωρίς να κλονίσουν περισσότερο την κοινωνική συνοχή».
ΠΗΓΗ:newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΚΟΣΜΙΑ. . . . .