Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

S&P: Διατηρεί την αξιολόγηση για Εθνική και Eurobank


S&P: Διατηρεί την αξιολόγηση για Εθνική και Eurobank


Ο οίκος Standard & Poor's επαναβεβαίωσε την πιστοληπτική αξιολόγηση της Εθνικής Τράπεζας και της Eurobank, μετά την πρόταση εξαγοράς της δεύτερης από την πρώτη.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του, που δημοσίευσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ο οίκος επιβεβαίωσε το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο των δύο τραπεζών στη βαθμίδα CCC και το βραχυπρόθεσμο αξιόχρεο στη βαθμίδα C με αρνητικές προοπτικές, καθώς θεωρεί ότι το χρηματοπιστωτικό προφίλ του οργανισμού που θα προέκυπτε μετά τη συγχώνευσή τους δεν θα διαφέρει ουσιαστικά από αυτό που προκύπτει από την τρέχουσα αξιολόγησή του για τις δύο τράπεζες.

Κατά την εκτίμηση του οίκου, η τράπεζα που θα προέκυπτε από τη συγχώνευση της Εθνικής με την Eurobank θα είχε μια επαρκή επιχειρηματική θέση, σύμφωνη με την τρέχουσα αξιολόγησή του για τις δύο τράπεζες.

Ο S&P θεωρεί ότι η μελλοντική επιχειρηματική θέση και σταθερότητα εσόδων της νέας τράπεζας θα παραμένει ευάλωτη στη σημαντική επιδείνωση του εγχώριου τραπεζικού τομέα και της οικονομίας, στην οποία είναι εκτεθειμένες όλες οι τράπεζες στη χώρα.

Ο οίκος θεωρεί ότι η νέα τράπεζα θα είχε μια ουσιαστική θέση στην Ελλάδα, με ένα μερίδιο αγοράς 32% όσον αφορά τις καταθέσεις, ενώ θα είχε επίσης ένα σημαντικό διεθνές έρεισμα, μεγαλύτερο από το αντίστοιχο των εγχώριων ανταγωνιστών της, με ποσοστό πάνω από το 27% των δανείων και καταθέσεων της να προέρχονται εκτός της Ελλάδας, από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και την Τουρκία.

ΠΗΓΗ:kathimerini

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΚΟΣΜΙΑ. . . . .