Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Τέρμα οι δωρεάν VIP αεροπορικές θέσεις για τους βουλευτές


Τέρμα οι δωρεάν VIP αεροπορικές θέσεις για τους βουλευτές

Σε οικονομικές θέσεις θα ταξιδεύουν πλέον οι βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου, έπειτα από σχετική απόφαση του προέδρου της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
Να σημειωθεί ότι μεταξύ των βουλευτικών προνομίων περιλαμβάνονται και δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια προς και από τις εκλογικές τους περιφέρειες, με «σκοπό τη διευκόλυνση του έργου και της αποστολής του βουλευτή, ως εντολοδόχου της λαϊκής βούλησης».

Αυτό όμως που δεν ήταν γνωστό, έως την απόφαση του κ. Μεϊμαράκη, είναι πως η συγκεκριμένη «διευκόλυνση» προέβλεπε αεροπορικές θέσεις VIP.

Το θέμα είχε τεθεί ήδη από τον περασμένο Ιούλιο από τη βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Κατερίνα Μάρκου, η οποία,θεωρώντας την «business class» ως «πρόκληση», ζήτησε από τον κ. Μεϊμαράκη την κατάργησή της.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι αίσθηση είχε προκαλέσει τον Οκτώβριο του2011 η πρωτοβουλία του βουλευτή Λέσβου της Ν.Δ. Σπύρου Γαληνού να αποποιηθεί σχεδόν όλα τα βουλευτικά προνόμια από το 2009

Συγκεκριμένα:

«Δεν θέλω να θίξω κανένα συνάδελφο με την απόφασή μου αυτή, θέλω απλά μέσα στην οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα να μπορώ να κοιτάζω στα μάτια τους πολίτες της Λέσβου, της Λήμνου και του Αϊ-Στράτη που με ανέδειξαν και να αισθάνονται υπερήφανοι για εμένα», είχε δηλώσει μεταξύ άλλων ο κ.Γαληνός.

Ειδικότερα, ως βουλευτής τότε της ΝΔ, είχε αποποιηθεί το επίδομα ενοικίου των 1.000 ευρώ, το βουλευτικό αυτοκίνητο, την πρώτη θέση στα αεροπορικά ταξίδια από και προς το Νομό Λέσβου, την απόσπαση δύο αστυνομικών, την απόσπαση ενός δημοσίου υπαλλήλου.
ΠΗΓΗ:spirospero

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΚΟΣΜΙΑ. . . . .