Πως να αποκτήσετε την τέλεια σχέση
Οι σχέσεις των ανθρώπων πάντα περνάνε εύκολες και δύσκολες περιόδους και ιδίως οι συντροφικές οι οποίες πολλές φορές καταλήγουν σε αδιέξοδα. Τι θα μπορούσαμε να κάνουμε όμως για να διατηρήσουμε μία τέτοια σχέση και να την αναπτύξουμε σε αληθινή σχέση αγάπης και κατανόησης η οποία θα μας προσφέρει διαρκώς πράγματα που μας εξελίσσουν και σαν ανθρώπους; Παρακάτω είναι μερικές αλήθειες και πρακτικές για να αποκτήσετε μία τέτοια σχέση αγάπης και αρμονίας με το ταίρι σας.
1-Αποδεχτείτε τον/την συντροφό σας όπως είναι και δείτε τον σαν τον φίλο/η σας.
Ο καλύτερος χρόνος για να αποφασίσετε τι είδους σύντροφο επιθυμείτε είναι πριν ακόμα εμπλέξετε σε μία σχέση. Εάν διαρκώς προσπαθήτε να αλλάξετε τον σύντροφό σας το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να τους δημιουργήτε δυσφορία και αρνητικότητα. Το να τους αποδέχεστε όπως είναι όμως δεν σημαίνει και ότι και σας κάνουν ότι θέλουν.
Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε σε μία σχέση είναι να αποδέχεστε τον σύντροφό σας όπως αποδέχεστε και τα κατοικίδιά σας. Τα κατοικίδιά σας τα κατανοείτε ακριβώς γιατί δεν μπορείτε και να τα αλλάξετε. Με τον ίδιο τρόπο πρέπει να συμπεριφέρεστε και στον άνθρωπο δίπλα σας αποδεχόμενοι αυτό που είναι.
Επιπλέον είναι σημαντικό σε μια σχέση συντροφικότητας οι δύο άνθρωποι να είναι καλοί φίλοι πάνω από όλα. Μια καλή συντροφική σχέση έχει στοιχεία μιας χαλαρής, χωρίς εντάσεις φιλικής σχέσης. Ο χρόνος που περνάτε μαζί θα πρέπει να είναι διασκεδαστικός χωρίς εντάσεις και διαμάχες. Συμπεριφερθήτε λοιπόν στον σύντροφό σας με τον ίδιο τρόπο που θα συμπεριφερόσασταν στον καλύτερο φίλο σας. Το χιούμορ πάντα σώζει καταστάσεις και δημιουργεί καλή διάθεση μεταξύ σας.
2-Ενδιαφερθήτε περισσότερο στο να είστε καλοί παρά σωστοί
Ο καθένας επιθυμεί να είναι σωστός και προσπαθεί συνήθως να κάνει τα πράγματα σωστά. Αυτό βέβαια τις περισσότερες φορές θα σας οδηγήσει μακρία στην σχέση σας. Γιατί προσπαθώ σημαίνει και πιέζω τον εαυτό μου να κάνω πράγματα που δεν έχουν πάντα να κάνουν με την καρδιά.
Υπάρχουν πολλές φορές καταστάσεις σε μία συντροφική σχέση όπου ο ένας επιμένει να δει ο άλλος την σχέση με τα δικά του μάτια και να μπει στην θέση του άλλου. Αποδεχόμενος με κατανόηση και αγάπη όμως τον άλλον είναι ότι καλύτερο μπορείτε να κάνετε για την σχέση σας. Η καλή διάθεση και η αποδοχή είναι θεμέλιος λίθος σε μιά τέτοια σχέση.
3-Να είστε ο καλύτερος σύντροφος που μπορεί να είσαστε
Οταν δεν είσαστε σε σχέση προφανώς ψάχνετε για τον τέλειο σύντροφο. Ισως ο λόγος που δεν είστε με κανέναν αυτή την στιγμή είναι ότι δεν μπορείτε να βρείτε αυτό το τέλειο άτομο. Ισως στο παρελθόν είσασταν με κάποιον/α και ο λόγος που δεν είστε πλέον μαζί είναι ότι αισθανθήκατε ότι δεν είναι τέλειοι η ότι δεν σας ταιριάζαν. Αν είστε σε σχέση πάλι, ίσως έχετε πολλές προσδοκίες από τον σύντροφό σας. Ισως τον περιμένετε να σκέφτεται και να αντιδρά όπως ακριβώς εσείς και να παίρνει παρόμοιες αποφάσεις με τις δικιές σας. Το πιο πιθανό είναι να να κοντράρετε ο ένας τον άλλο όταν οι σκέψεις σας δεν συμπίπτουν.
Περνάμε αρκετό καιρό στο να ψάχνουμε τον τέλειο σύντροφο. Πόσο χρόνο αφιερώνουμε όμως στο να προσπαθούμε να κατανοήσουμε ο ένας τον άλλον ή να είμαστε εμείς ο τέλειος σύντροφος στην σχέση μας; Οταν κάτι δεν πάει καλά είναι σωστό να σκεφτόμαστε πως εμείς μπορούμε να είμαστε καλύτεροι σε αυτήν την σχέση. Αντί να αντιδρούμε και να σκεφτόμαστε τα λάθη του άλλου και να τον κατηγορούμε ας σκεφτούμε καλύτερα τι μπορούμε να κάνουμε για να γίνουμε εμέις καλύτεροι σύντροφοι στην σχέση αυτή. Με αυτόν τον τρόπο οδηγούμε την σχέση σε καλύτερα μονοπάτια.
4-Μην παίρνετε τα πράγματα προσωπικά κάνοντας υποθέσεις.
Εχουμε την ροπή να σκεφτόμαστε γύρω από τον εαυτό μας. Δίνουμε μεγάλη αξία στον εαυτό μας και γύρω από αυτό συνήθως το εγώ περιστρέφονται και οι σχέσεις με τους άλλους. Η αλήθεια είναι όμως ότι δεν ισχύει αυτό. Παίρνοντας τα πράγματα προσωπικά με κάθε αντίδραση του σύντρόφου μας που δεν μας ικανοποιεί, συνήθως αισθανόμαστε ότι δεν μας αγαπάει. Κατευθείαν φιλτράρουμε συμπεριφορές τους σε σχέση με εμάς ενώ στην πραγματικότητα η κάθε τους συμπεριφορά έχει να κάνει με δικά τους θέματα και όχι με δικά μας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να αντιδρούμε σε μια λάθος συμπεριφορά τους, αλλά ότι δεν πρέπει να αισθανόμαστε ότι ότι κάνουν το κάνουν για να μας ενοχλήσουν
Σημαντικό επίσης είναι να μην κάνουμε υποθέσεις. Πολλές φορές υποθέτουμε πράγματα και αισθανόμαστε πληγωμένοι ή νευριασμένοι χωρίς όμως αυτό να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Παρόλα αυτά πρέπει να είμαστε ο εαυτός μας σε μία σχέση και να μην καταπιεζόμαστε.
Η ελευθερία μέσα από την σχέση είναι πολύ σημαντική. Το να προσποιούμαστε ότι είμαστε κάτι άλλο για να ευχαριστήσουμε το έταιρο ήμισι συχνά οδηγεί σε συγκρούσεις γιατί υπάρχει καταπίεση. Σε αυτό συμπεριλαμβάνεται ότι δεν χρειάζεται να κάνετε τα πάντα μαζί και είναι σημαντικό ο καθένας να έχει τον χώρο του και τον χρόνο του να κάνει τα δικά του πράγματα.
Ολα τα παραπάνω δημιουργούν έναν φαύλο κύκλο και ένα μπέρδεμα που δεν βοηθάει καθόλου την σχέση. Αντί να κάνουμε υποθέσεις μπορούμε να αναρωτηθούμε τι πραγματικά θέλουμε. Αν δεν ρωτήσεις τον εαυτό σου τι πραγματικά θες τότε πως μπορείς να το πάρεις;
5-Να επκοινωνήτε μεταξύ σας, μιλώντας ανοιχτά ο ένας στον άλλον
Επίσης είναι απαραίτητο να έχετε μία καλή και ανοιχτή επικοινωνία μεταξύ σας. Πρέπει να είστε ικανοί να έχετε επικοινωνία σε βαθύτερο επίπεδο και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μιλώντας ο ένας στον άλλον. Μιλάτε μεταξύ σας και συζητάτε κάθε πρόβλημα που δημιουργεί μπλοκαρίσματα στην σχέση σας. Οταν αισθάνεστε πληγωμένοι, ενοχλημένοι ή απόμακροι πείτε τον στον/στην σύντροφό σας ανοιχτά.
Η πρακτική αυτή είναι ότι καλύτερο μπορείτε να κάνετε για να βελιτώσετε και να δημιουργήσετε μία αληθινή σχέση αγάπης και εκτίμησης. Επίσης με το να μοιράζεστε με τον/την σύντροφό σας τα ιδανικά σας, τα σχέδιά σας, τα όνειρα σας τους δίνετε την δυνατότητα να γνωρίσουν την προσωπικότητα σας καλύτερα και να σας κατανοήσουν.
Εχουμε την συνήθεια επίσης να θέλουμε να μας καταλάβει ο άλλος πάντα και σχεδόν ποτέ δεν μιλάμε για τις ανάγκες μας. Είναι καλό να ζητάμε από τον άλλο τα πράγματα που θέλουμε επίσης και να μην μένουμε στην σιωπή. Δεν είναι σωστό να περιμένουμε από τον/την σύντροφό μας να αποκτήσει τηλεπάθεια και να γνωρίζει πάντα τι εμείς σκεφτόμαστε.
Ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές μπορείτε να βειτώσετε την σχέση σας και πάνω από όλα να βελτίωσετε την σχέση με τον ίδιο σας τον εαυτό.
Με το να έιστε καλύτερος σύντροφος σημαίνει ότι θα είστε και καλύτερος άνθρωπος. Ο τρόπος που αντιδρούμε και συναλασσόμαστε με τους άλλους μας οδηγεί πάντα να μαθαίνουμε περισσότερα και για τον εαυτό μας.
ΠΗΓΗ:en-gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΚΟΣΜΙΑ. . . . .