Κυριακή 20 Μαΐου 2012

9.403 «κατ' εξαίρεση» προσλήψεις στους δήμους.

Βρήκε «παραθυράκι» στο νόμο για να μην καταρρεύσουν Ευήκοον ους στο σήμα κινδύνου που εξέπεμψε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος για τη βιωσιμότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης έτεινε το υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν, κατά ένα μέρος τουλάχιστον, τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι της χώρας λόγω της παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου που «μπλοκάρει» σημαντικές αποφάσεις.

Έτσι λοιπόν, το υπουργείο Εσωτερικών διά του υφυπουργού Πάρη Κουκουλόπουλουβρήκε ένα «παραθυράκι» στο νόμο, προκειμένου να ...

αντιμετωπιστούν οι τρέχουσες ανάγκες των δήμων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «aftodioikisi.gr», ο κ. Κουκουλόπουλος έστειλε επιστολή προς την Επιτροπή του άρθρου 28, παρ. 4 του Ν. 2190/1994 (σ.σ: νόμου Πεπονή) του Συμβουλίου της Επικρατείας, ζητώντας να γίνουν 9.403 «εξαιρέσεις» για τους δήμους της χώρας, καθώς «η παράταση της περιόδου αναστολής, σε συνδυασμό με την έλευση της θερινής περιόδου που οδηγεί σε κατακόρυφη άνοδο των αναγκών των φορέων αρμοδιότητάς μας σε προσωπικό έχει ήδη αρχίσει να προκαλεί σοβαρές δυσχέρειες στη λειτουργία τους, με άμεσο αντίκτυπο στους εξυπηρετούμενους πολίτες, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις ελλοχεύει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία».

Τι ζητά το υπουργείο
Πιο συγκεκριμένα, ο Π. Κουκουλόπουλος ζητεί να υπάρχουν κατ' εξαίρεση προσλήψεις σε ανταποδοτικούς τομείς των δήμων. Αναλυτικότερα, αιτείται:

- 4.703 προσλήψεις στις υπηρεσίες καθαριότητας, καθώς όπως αναφέρει, η έλλειψη έχει άμεσο αντίκτυπο στη δημόσια υγεία, ιδίως κατά τη θερινή περίοδο, οπότε ο όγκος των απορριμμάτων αυξάνεται λόγω της τουριστικής κίνησης και ο σχετικός κίνδυνος από τη μη έγκαιρη αποκομιδή τους επεκτείνεται λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.

- 4.000 δίμηνες συμβάσεις προσωπικού για:
*ναυαγοσώστες, καθώς η πρόσληψή τους είναι υποχρεωτική εκ του νόμου για την κάλυψη εκμισθούμενων από τους ΟΤΑ ακτών και παραλιών από την 1η Ιουνίου έως την 31η Αυγούστου και η μη πρόσληψή τους επισείει την επιβολή προστίμων από τις Λιμενικές Αρχές.

*τους δημοτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, που θα λειτουργούν έως το τέλος Ιουλίου, καθώς όπως αναφέρει ο υφυπουργός, οι σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό

-συνταξιοδοτήσεις τακτικών υπαλλήλων, λήξη συμβάσεων εκτάκτου προσωπικού- έχουν ως αποτέλεσμα οι εναπομείναντες εργαζόμενοι να μην επαρκούν για τη στοιχειώδη λειτουργία τους και τη φροντίδα των νηπίων που έχουν εγγραφεί σε αυτούς

-βρεφονηπιοκόμοι-, αλλά και για την κάλυψη των αναγκών σίτισης και καθαριότητας -μάγειροι, καθαρίστριες.
*την πυρασφάλεια, καθώς οι πρωτοβάθμιοι ΟΤΑ επικουρούν το αντιπυρικό έργο των αρμόδιων υπηρεσιών προσλαμβάνοντας εργάτες για τον καθαρισμό δασών.

- 500 υδρονομείς άρδευσης, καθώς στις περιοχές, όπου η έναρξη της αρδευτικής περιόδου συνέπεσε με την προεκλογική περίοδο, δεν πραγματοποιήθηκαν οι προσλήψεις αυτές, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι καλλιέργειες.

- 700 στελέχη για τις δημοτικές παιδικές κατασκηνώσεις, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος αναστολής της λειτουργίας τους αν δεν προσληφθεί το προσωπικό αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΚΟΣΜΙΑ. . . . .