Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Ο πραγματικός λόγος της παραίτησης Κουκιάδη!

Από την 19η Ιουνίου, έχει υποβάλλει την παραίτησή του στον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Ζανιά ο πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, καθηγητής Γιάννης Κουκιάδης.

Στον απόηχο των γνωστών εξελίξεων με τις παραιτήσεις υπουργών, η αποχώρηση του κ. Κουκιάδη από την προεδρία του ΤΑΙΠΕΔ εκ των πραγμάτων ισχυροποιεί την – προϋπάρχουσα- εντύπωση ότι η κρατική «μηχανή» επί του παρόντος παραμένει ... μπλοκαρισμένη και δυσκολεύεται να «βρει βηματισμό».

Σύμφωνα με πληροφορίες, επίκεινται αλλαγές στη σύνθεση της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ, με αντικατάσταση μελών που είχε τοποθετήσει η προηγούμενη κυβέρνηση. Το εν λόγω Ταμείο, όπως είναι γνωστό, έχει ως αντικείμενο τις αποκρατικοποιήσεις.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Κουκιάδης κατά το παρελθόν είχε εκφράσει την πεποίθησή του ότι οι αποκρατικοποιήσεις θα πρέπει να μεθοδευτούν προσεκτικά, χωρίς να γίνουν βιαστικές, εσπευσμένες εκποιήσεις «αντί πινακίου φακής».

Προφανώς ο καθηγητής διαισθανόταν ότι το νέο πολιτικό περιβάλλον δεν θα ήταν και τόσο συμβατό προς τη δική του γραμμή, εκείνη των ... «βελούδινων» αποκρατικοποιήσεων. Για αυτό υπέβαλε την παραίτησή του, δυο μόλις ημέρες έπειτα από τη διεξαγωγή των εκλογών.

Πηγή:iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΚΟΣΜΙΑ. . . . .