Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

Αποτελεί, δυστυχώς, κοινή διαπίστωση πως το ζήτημα των ναρκωτικών συνιστά, πλέον, μείζον πρόβλημα στην εποχή μας και διαχρονική ανοιχτή κοινωνική πληγή.

Η ευρύτατη διάδοση της χρήσης των ναρκωτικών και γενικά των εξαρτησιογόνων ουσιών έχει λάβει το χαρακτήρα κοινωνικής απειλής, η οποία υπονομεύει τον κοινωνικό ιστό, αντιμάχεται την πρόοδο και την ανάπτυξη και οδηγεί στην παρακμή, στην περιθωριοποίηση και εντέλει στον φυσικό αφανισμό σημαντικό αριθμό συνανθρώπων μας και ιδιαίτερα νέων.

H καλλιέργεια – παρασκευή, η οργανωμένη διακίνηση και η εμπορία ναρκωτικών, συνθέτουν τη χρονική ακολουθία μιας άκρως προσοδοφόρας εγκληματικής δραστηριότητας, ενός εμπορίου «θανάτου», στο οποίο κάθε οργανωμένη Πολιτεία αλλά και κάθε ευαισθητοποιημένος και υπεύθυνος πολίτης, οφείλουν να αντιδράσουν και να αντιταχθούν.

Η Ελληνική Αστυνομία, ως ο κατεξοχήν αρμόδιος Κρατικός Φορέας για την καταπολέμηση του εγκλήματος και την προστασία της νεολαίας και γενικά των πολιτών, διεξάγει, καθημερινά και παράλληλα προς τα άλλα καθήκοντά της, έναν πολύπλευρο αγώνα ενάντια στα ναρκωτικά. Έναν αγώνα με σκοπό να προλάβει, να αποτρέψει, να καταδιώξει την εγκληματική αυτή δραστηριότητα. Έναν αγώνα να σώσει ζωές, να προστατέψει τη νεολαία, την κοινωνία του κάθε πολίτη και να οδηγήσει στη δικαιοσύνη εκείνους που εξαργυρώνουν κατά τρόπο εγκληματικό και μετατρέπουν, μέσω του εθισμού στα ναρκωτικά, την ανθρώπινη ζωή σε δικό τους κέρδος.

Ο αδιάκοπος και αμείλικτος αυτός αγώνας της Ελληνικής Αστυνομίας, ενάντια στα ναρκωτικά, εξελίσσεται οργανωμένα και μεθοδικά, τόσο σε προληπτικό, όσο και σε κατασταλτικό επίπεδο. Η εφαρμογή του Ειδικού Επιχειρησιακού Προγράμματος κατά των Ναρκωτικών (2009 – 2012), στο πλαίσιο του ευρύτερου Προγράμματος Αντεγκληματικής Πολιτικής (2010 – 2014), αποτυπώνει την ιδιαίτερη μέριμνα του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας για την προστασία της κοινωνίας από τη μάστιγα των ναρκωτικών και προσδιορίζει σαφέστατα τον κυρίαρχο στόχο τους, που δεν είναι άλλος, από την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του προβλήματος και το δραστικό περιορισμό των καταστροφικών του συνεπειών.

H Ελληνική Αστυνομία, στην προσπάθειά της αυτή συνεργάζεται, όπως είναι φυσικό και αναγκαίο, με άλλες συναρμόδιες Αρχές, Φορείς και Υπηρεσίες, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Το επίπεδο της συνεργασίας αυτής διευρύνεται και αναβαθμίζεται συνεχώς, τόσο στο πλαίσιο του Συντονιστικού Οργάνου Δίωξης Ναρκωτικών (Σ.Ο.Δ.Ν.), όσο και με την ανάπτυξη ενός ευρύτατου πεδίου διεθνών συνεργασιών με Υπηρεσίες άλλων χωρών ή διεθνών Οργανισμών.

Η σημερινή διεθνής ημέρα κατά των ναρκωτικών δεν είναι και δεν πρέπει να θεωρείται, ως μια απλή τυπική υπενθύμιση του ζητήματος, ούτε μια πρόσκαιρη αφορμή ενός στοιχειώδους και περιστασιακού προβληματισμού. Η σημερινή ημέρα, δίνει την ευκαιρία, να επαναβεβαιώσουμε την αταλάντευτη βούληση της Ελληνικής Αστυνομίας για συνέχιση του αγώνα κατά των ναρκωτικών με ακόμη μεγαλύτερη επιμονή, με ακόμη μεγαλύτερο ζήλο, με ακόμη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

΄Εχοντας πάντοτε στο νου μας πως κάθε κερδισμένη μάχη, κάθε επιτυχία δική μας, είναι παράλληλα μια νίκη απέναντι στο «λευκό» θάνατο, μια ανάσα ζωής στην κοινωνία, μια προσφορά στην πατρίδα, στη νεολαία, στον συνάνθρωπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΚΟΣΜΙΑ. . . . .