Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2012

Συρία: Σεξουαλική κακοποίηση και βασανισμούς γυναικών καταγγέλλει ανθρωπιστική οργάνωση

Οι κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας κακοποιούν σεξουαλικά και βασανίζουν γυναίκες, άνδρες και αγόρια που βρίσκονται υπό κράτηση, ανακοίνωσε σήμερα η ανθρωπιστική οργάνωση Human Rights Watch (HRW).

Η οργάνωση, που εδρεύει στην Νέα Υόρκη, επικοινώνησε με δέκα πρώην κρατούμενους, περιλαμβανομένων δύο γυναικών, που κατήγγειλαν ότι υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση ή ότι υπήρξαν αυτόπτες μάρτυρες σεξουαλικής κακοποίησης σε συνθήκες κράτησης, «περιλαμβανομένων βιασμών, κακοποιήσεων με αντικείμενα, άσεμνων χειρονομιών, επιβεβλημένης πολύωρης γύμνιας, ηλεκτροσόκ και χτυπημάτων στα γεννητικά όργανα» .

Πολλοί από τους πρώην κρατούμενους δήλωσαν ότι φυλακίστηκαν εξαιτίας της πολιτικής τους δράσης, περιλαμβανομένης και της συμμετοχής τους σε διαδηλώσεις.

«Η σεξουαλική βία σε συνθήκες κράτησης είναι ένα από τα φρικτά όπλα στο οπλοστάσιο βασανιστηρίων της συριακής κυβέρνησης και οι συριακές δυνάμεις ασφαλείας τακτικά το χρησιμοποιούν για να ταπεινώσουν και να μειώσουν τους κρατούμενους απολύτως ατιμωρητί», δήλωσε η Σάρα Λία Ουίτσον, διευθύντρια του παραρτήματος Μέσης Ανατολής της οργάνωσης.

«Οι επιθέσεις δεν περιορίζονται στις εγκαταστάσεις κράτησης- οι κυβερνητικές δυνάμεις και τα μέλη της φιλοκυβερνητικής πολιτοφυλακής των Σαμπίχα έχουν επίσης κακοποιήσει σεξουαλικά γυναίκες και κορίτσια στη διάρκεια επιδρομών σε σπίτια και εκκαθαρίσεων» .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΚΟΣΜΙΑ. . . . .