Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Έγκριση από Κομισιόν για προγράμματα προώθησης ελληνικών αγροτικών προϊόντων

Κονδύλια ύψους 35,9 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση προγραμμάτων προώθησης αγροτικών προϊόντων, τόσο προς την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και προς τρίτες χώρες, ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Μάλιστα, αν συνυπολογιστεί η εθνική και η ιδιωτική συμμετοχή, τότε το ποσόν αυτό φτάνει τα 70 εκατ. ευρώ.

Μεγάλο μερίδιο της χρηματοδότησης, απορρόφησαν έξι ελληνικοί παραγωγικοί φορείς, στο σύνολο των 20 που χρηματοδοτήθηκαν σε όλη την ΕΕ. Γεγονός, που καταδεικνύει τη συντονισμένη προσπάθεια που καταβάλλεται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τους παραγωγικούς φορείς της χώρας, για την προβολή της εικόνας των ελληνικών αγροτικών προϊόντων και την ανάδειξη των ιδιαίτερων ποιοτικών χαρακτηριστικών τους στην εσωτερική και στη διεθνή αγορά.

«Η ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών αγροτικών προϊόντων», δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Τσαυτάρης, «αποτελεί προϋπόθεση για τη βιωσιμότητα του αγροδιατροφικού κλάδου, αλλά και την ενίσχυση της παραγωγικής διαδικασίας και του εισοδήματος των αγροτών».

καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΚΟΣΜΙΑ. . . . .