Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2012

Kαμμένος: «Θα σταματήσουν να χτυπούν οι καμπάνες στις εκκλησίες»

Την αντίθεσή του στο διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας εξέφρασε ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της μισθοδοσίας των κληρικών ενώ εξαπέλυσε πυρά κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης που όπως είπε «μπαίνει στο ΄Αγιο Όρος με τη μορφή χρηματοδοτήσεων».

«Δεν θεωρώ ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και κανείς μπορεί να μπαίνει και να ελέγχει το Άγιο Όρος .Το Άγιο όρος είναι το περιβόλι της Παναγιάς και δεν μπορούμε να βάλουμε ελεγκτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από οποιοδήποτε μη ορθόδοξο κράτος, να μπαίνει στο Άγιο Όρος έστω και με τη μορφή χρηματοδοτήσεων», υπογράμμισε στο Αγιορίτικο Βήμα.
«Την ίδια ώρα που χειροτονούνται ένας Ιερέας σε κάθε δέκα που βγαίνουν στη σύνταξη, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να σταματήσουν να χτυπούν οι καμπάνες στην Εκκλησιά και στα μικρά χωριά, αυτό αποτελεί έγκλημα κατά της Ορθοδόξου Εκκλησίας , έχουμε πάρει δημόσια θέση», δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων
«Στηρίζουμε τη συνέχιση της πληρωμής των Ιερέων, όπως ήταν μέχρι τώρα, διότι απειλείται από την τρόικα και αν αυτό αλλάξει θα έχουμε τεράστια θέματα που θα προκύψουν από τις Εκκλησίες των Σκοπίων, Βουλγαρίας και άλλες», συμπλήρωσε.
«Δεν υπάρχει θέμα διαχωρισμού Κράτους –Εκκλησίας, η Ελλάδα είναι ένα Ορθόδοξο κράτος, όπως προβλέπει το Σύνταγμά της», κατέληξε ο κ. Καμμένος.

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΚΟΣΜΙΑ. . . . .