Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Βενιζέλος: Δεν θα θιγεί η φιλοσοφία του νόμου για τα Πανεπιστήμια

Δεν πρόκειται να θιγεί η φιλοσοφία του νόμου για τα Πανεπιστήμια, διαβεβαιώνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος και προτείνει τετραήμερη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η φιλοσοφία του νόμου για τα Πανεπιστήμια ούτε θίγεται ούτε πρόκειται να θιγεί,
διαβεβαίωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος τους βουλευτές του Κινήματος, στη συνεδρίαση της Κ.Ο. του Κινήματος.

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι τον ξένισε η επιλογή της διαδικασίας να συζητηθεί το προτεινόμενο νομοσχέδιο και να ψηφιστεί με τη μορφή του κατεπείγοντος
και, όπως είπε, ζήτησε από τον Πρόεδρο της Βουλής, στην Ολομέλεια η συζήτηση να γίνει σε τέσσερες συνεδριάσεις.

Χαρακτήρισε τον ισχύοντα νόμο μεγάλη θεσμική κατάκτηση, επισημαίνοντας δύο σημαντικά στοιχεία του, όπως η αποβολή του κομματισμού από τα Πανεπιστήμια και η επιβολή της νομιμότητας και την εμπέδωση αισθήματος ασφαλείας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν φείσθηκε εμμέσων επικρίσεων κατά της πρώην υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου, η οποία έκανε λόγο για «ύβρι κατά της Δημοκρατίας». Ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε την ευχή να μην κατηγορηθεί για «ύβρι κατά της Δημοκρατίας», επειδή επιδιώκει την αναθεώρηση της δανειακής σύμβασης, η οποία επίσης ψηφίσθηκε με πολύ μεγάλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, όπως και ο νόμος για τα Πανεπιστήμια. Και ζήτησε από τους βουλευτές του Κινήματος να αντιμετωπίζουν τα θέματα στο ευρύτερο πλαίσιό τους και όχι μεμονωμένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΚΟΣΜΙΑ. . . . .