Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2012

O ΠΟΥΤΙΝ ΑΝΕΒΑΛΕ ΕΠ ΑΟΡΙΣΤΟΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ


Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανέβαλε επ' αόριστον επίσκεψη στην Άγκυρα

Η Άγκυρα λέει πως δεν έχει δεχθεί ρωσικά ερωτήματα για την αναχαίτιση του αεροπλάνο, το πλήρωμα του οποίου δέχθηκε επίθεση, σύμφωνα με τη Δαμασκό.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν ανέβαλε επ' αόριστον μια προγραμματισμένη επίσκεψή του στην Άγκυρα, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πέσκοφ, καθώς οι τόνοι ανεβαίνουν ανάμεσα στις δύο χώρες μετά την αναχαίτιση από την Τουρκία ενός συριακού επιβατικού αεροπλάνου προερχόμενου από τη Μόσχα.

"Η επίσκεψη αναβλήθηκε, θα συμφωνήσουμε αργότερα τις ημερομηνίες», δήλωσε ο Πέσκοφ χωρίς να διευκρινίσει τους λόγους αυτής της απόφασης ούτε την ημερομηνία που είχε αρχικά συμφωνηθεί για την επίσκεψη. Ο ρωσικός Τύπος αναφερόταν σήμερα σε μια επίσκεψη προγραμματισμένη για την ερχόμενη Δευτέρα, η οποία αναβλήθηκε πριν ακόμη αναχαιτιστεί η πτήση Μόσχα-Δαμασκός από τις τουρκικές αεροπορικές δυνάμεις.

Στο μεταξύ, αξιωματούχους του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε σήμερα ότι η Τουρκία δεν έχει δεχθεί ερωτήματα από τη Ρωσία σχετικά με την αναχαίτιση του συριακού αεροπλάνου.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε πως απαιτεί εξηγήσεις από τις τουρκικές αρχές για την αναχαίτιση αυτή, καθώς η Μόσχα κατηγορεί την Άγκυρα ότι έθεσε έτσι σε κίνδυνο ζωές Ρώσων.

Από Τούρκους αξιωματούχους έγινε εξάλλου γνωστό πως η Συρία διέκοψε πριν από μια εβδομάδα τις εισαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας από την Τουρκία λόγω των βλαβών που έχει υποστεί το δίκτυο ηλεκτροδότησης από τον πόλεμο που μαίνεται στη Συρία.

Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ δήλωσε πάντως πως η Τουρκία είναι έτοιμη να επαναλάβει τις παραδόσεις ηλεκτρικού αν η Συρία το ζητήσει.

Από τη συριακή πλευρά, ο εθνικός αερομεταφορέας κατηγόρησε σήμερα τις τουρκικές αρχές ότι «επιτέθηκαν» στο πλήρωμα του συριακού αεροπλάνου.

"Οι τουρκικές αρχές επιτέθηκαν στο πλήρωμα πριν επιτρέψουν στο αεροπλάνο να απογειωθεί από το αεροδρόμιο της Άγκυρας», κατήγγειλε η διευθύντρια της εταιρείας Syrian Air χωρίς να διευκρινίσει τη φύση της «επίθεσης».

Η ίδια υπογράμμισε ότι το αεροπλάνο μετέφερε νόμιμο φορτίο.

"Το αεροπλάνο δεν μετέφερε οποιοδήποτε παράνομο υλικό», δήλωσε προς δημοσιογράφους στη Δαμασκό η Γάιντα Αμπντουλατίφ. «Όταν το αεροπλάνο επιθεωρήθηκε, ήταν σαφές πως υπήρχαν πακέτα με μη στρατιωτικό ηλεκτρικό εξοπλισμό που επιτρέπεται να μεταφέρεται και είχε καταγραφεί επισήμως».
ΠΗΓΗ:kathimerini

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΚΟΣΜΙΑ. . . . .