Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

ΕΚΛΕΙΣΑΝ 4000 ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ


Έκλεισαν 4.000 καταστήματα και 30.000 χιλιάδες θέσεις εργασίας χάθηκαν


Απώλεια τζίρου το αποτέλεσμα της αύξησης του ΦΠΑ στην εστίαση

Απώλεια τζίρου πάνω από 40% παρουσιάζουν οι επώνυμες οργανωμένες αλυσίδες, ένα χρόνο μετά την εφαρμογή του «καταστροφικού για την αγορά και το κράτος μέτρου της αύξησης του ΦΠΑ στην εστίαση», σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Επώνυμων Οργανωμένων Αλυσίδων Εστίασης (ΣΕΠΟΑ).

Παράλληλα, 4.000 καταστήματα του κλάδου έκλεισαν και 30.000 χιλιάδες θέσεις εργασίας χάθηκαν, η φοροδιαφυγή εκτινάχθηκε στα ύψη και κυριάρχησε η ανασφάλιστη εργασία ενώ τα έσοδα του κράτους σε ΦΠΑ και εργοδοτικές εισφορές μειώθηκαν σημαντικά, όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τον ΣΕΠΟΑ, "αρμόδια στελέχη και από τα τρία κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση αλλά και όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν δημοσίως αναγνωρίσει ότι η αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση ήταν λάθος. Εντούτοις διατηρείται και συνεχίζει να ζημιώνει το κράτος, τον κλάδο και τον καταναλωτή. Ο πρωθυπουργός κ. Α Σαμαράς δεσμεύτηκε προεκλογικά για μείωση του συντελεστή στο 9%. Με μεγάλη αγωνία για το μέλλον του κλάδου μας περιμένουμε την υλοποίηση αυτής της δέσμευσης".

Ο ΣΕΠΟΑ ζητά να μειωθεί ο ΦΠΑ στην εστίαση στο 9% "για να παραμείνουν βιώσιμες οι επιχειρήσεις του κλάδου, για να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας και για να αυξηθούν τα έσοδα του κράτους".

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, όλες οι τουριστικά ανταγωνιστικές χώρες, με παρόμοια ή αντίστοιχα οικονομικά προβλήματα, συνεχίζουν να έχουν ΦΠΑ από 5,5% - 10% γιατί οι κυβερνήσεις τους έχουν αντιληφθεί ότι οποιαδήποτε άλλη απόφαση θα ήταν καταστροφική για τον κλάδο της εστίασης και για τις ίδιες τις χώρες (Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Κύπρος).
ΠΗΓH:newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΚΟΣΜΙΑ. . . . .