Τρίτη, 10 Ιουλίου 2012

Αδαμόπουλος: Παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης η επίσκεψη της ΤρόικαςΩς ανεπίτρεπτες, ωμές και κατάφωρες, παρεμβάσεις στο έργο της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης χαρακτηρίζει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Γιάννης Αδαμόπουλος τη χθεσινή επίσκεψη του κλιμακίου της Τρόικας, στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).

Ο κ. Αδαμόπουλος υπογράμμισε ότι ο δικηγορικός κόσμος αρνείται να νομιμοποιήσει παρόμοιες «εκτροπές».

Ειδικότερα, ο κ. Αδαμόπουλος επισημαίνει ότι «είναι αδιανόητο οι ταμειακές δυσχέρειες της Ελλάδας και η εξ αυτών αναγωγή ορισμένων εξωθεσμικών παραγόντων σε κρατικούς δανειστές να αποτελούν την πρόφαση για ανεπίτρεπτες παρεμβάσεις στη λειτουργία συνταγματικά ανεξάρτητων και διαχρονικά ακηδεμόνευτων θεσμών, όπως είναι η Δικαιοσύνη».

«Πολλώ δε μάλλον», συνεχίζει ο πρόεδρος του ΔΣΑ, «είναι πρωτόγνωρο ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί να καθίστανται "απολογούμενοι" έναντι δημοκρατικά ανομιμοποίητων παραγόντων που, ως αυτόκλητοι κομιστές δήθεν σωτήριων λύσεων και μεταρρυθμίσεων, ζητούν εξηγήσεις για την ταχύτητα και την εν γένει πορεία της απονομής της Δικαιοσύνης στη χώρα».

Επίσης, εκφράζει την ελπίδα ότι «δεν θα επαναληφθούν στο μέλλον ανάλογες ωμές και κατάφωρες παρεμβάσεις στο έργο της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης απ' όπου και αν αυτές προέρχονται», ενώ παράλληλα εκφράζει για άλλη μία φορά την προσήλωση των δικηγόρων «στις συνταγματικές προβλέψεις για την ανεξαρτησία των κρατικών λειτουργιών», οι οποίοι αρνούνται «να νομιμοποιήσουν εκτροπές που ενδεχομένως να λάβουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις στο άμεσο μέλλον».

«Οι Έλληνες δικαστές δεν χρειάζονται υποδείξεις αναφορικά με την άσκηση των καθηκόντων τους», καταλήγει ο πρόεδρος του Συλλόγου.

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΚΟΣΜΙΑ. . . . .