Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Iερόδουλες κατά Ολάντ στη Γαλλία

Σε μερικές εκατοντάδες άτομα, μεταξύ των οποίων πολλές εκδιδόμενες γυναίκες, τα οποία διαδήλωσαν το Σάββατο στο Παρίσι ενάντια στα σχέδια της υπουργού Γυναικείων Δικαιωμάτων Ναζάτ Βαλό Μπελκασέμ να καταστήσει παράνομο τον αγοραίο έρωτα.

Παρόμοιες διαδηλώσεις έγιναν στην πόλη Λυόν και στην Τουλούζη το σαββατοκύριακο.

Η Βαλό Μπελκασέμ προκάλεσε αίσθηση τον περασμένο μήνα όταν δήλωσε ότι θα προσπαθήσει να εξαφανίσει την πορνεία, τιμωρώντας περισσότερο τους πελάτες του αγοραίου σεξ παρά τις ίδιες τις πόρνες. Η σοσιαλίστρια πολιτικός απολαμβάνει της στήριξης του Προέδρου Φρανσουά Ολάντ ο οποίος είχε δεσμευτεί προεκλογικά ότι θα κάνει παρέμβαση στο πρόβλημα με νόμο του κράτους.

Στην πλατεία Πιγκάλ, την καρδιά της συνοικίας με τα «κόκκινα φανάρια» του Παρισιού δεκάδες ιερόδουλες φώναξαν συνθήματα υπέρ του ελεύθερου έρωτα και κράδαιναν πλακάτ που έγραφαν «Ποινικοποιημένοι πελάτες = δολοφονημένες πόρνες» και «Η σεξουαλική εργασία είναι κι αυτή δουλειά».

«Πριν δημόσιες δηλώσεις, η Βαλό Μπελκασέμ πρέπει να μάθει την αλήθεια για την πορνεία. Η μάχη ενάντια στην εξαναγκαστική εργασία δεν είναι ασύμβατη με την ιδέα της παραχώρησης δικαιωμάτων στα άτομα που κάνουν αυτή τη δουλειά με τη θέλησή τους», δήλωσε η επικεφαλής του σωματείου Μοργκάν Μερτρέγ.

Στη Γαλλία εργάζονται 18.000-20.000 ιερόδουλες, σύμφωνα με μελέτη από το Scelles Foundation, η πορνεία δεν είναι παράνομη, υπάρχουν όμως νόμοι ενάντια στη μαστροπεία, τη διακίνηση ανθρώπων και την πρακτική του «πεζοδρομίου».

Η υπουργός Βαλό Μπελκασέμ έλαβε το Σάββατο υποστήριξη από φεμινίστριες και προσωπικότητες που τοποθετούνται υπέρ της απαγόρευσης του αγοραίου σεξ και οι οποίοι υπέγραψαν διακήρυξη του δημοσιεύτηκε στο Mediapart.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΚΟΣΜΙΑ. . . . .