Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2012

Νέες ενστάσεις για να αλλάξουν χέρια έδρες Ν.Δ. και Χρυσής ΑυγήςΑκόμη δύο ενστάσεις κατατέθηκαν στο Εκλογοδικείο.
Σε περίπτωση που γίνουν δεκτές τότε η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει μία έδρα στην πατρίδα του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά (Μεσσηνία) και θα χάσει αντίστοιχα μία στην Λακωνία την οποία θα κερδίσει η Χρυσή Αυγή, ενώ την ίδια στιγμή η Χρυσή Αυγή θα χάσει με τη σειρά της μια έδρα στη Μεσσηνία. Ειδικότερα, η πρώτη ένσταση προέρχεται από τον α’ αναπληρωματικό βουλευτή Μεσσηνίας της Ν.Δ. Μιλτιάδη Χρυσομάλλη και στρέφεται κατά της βουλευτού Λακωνίας του ίδιου κόμματος Φεβρωνίας Πατριανάκου και του βουλευτή Μεσσηνίας της Χρυσής Αυγής Δημήτρη Κουκούτση.

Τη δεύτερη ένσταση κατέθεσε ο υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής στη Λακωνία Χαρίλαος Κολοκοτρώνης και στρέφεται κατά της βουλευτού της ίδιας εκλογικής περιφέρειας της ΝΔ Φεβρωνίας Πατριανάκου. Ο πρώτος επιλαχών βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ, Μ. Χρυσομάλλης υποστηρίζει ότι στο νομό Μεσσηνίας έπρεπε να παραχωρηθεί μία ακόμη, τέταρτη, έδρα στη ΝΔ, την οποία πρέπει να καταλάβει ο ίδιος, ενώ παράλληλα πρέπει να αφαιρεθεί η έδρα από τη Χρυσή Αυγή την οποία έχει καταλάβει ο κ. Κουκούτσης.

Ακόμη, υπογραμμίζει ότι στη Μεσσηνία η ανακήρυξη των βουλευτών έγινε κατά εσφαλμένη ερμηνεία του εκλογικού νόμου. Από την πλευρά του ο υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής στη Λακωνία Χ. Κολοκοτρώνης υποστηρίζει ότι από εσφαλμένη ερμηνεία της εκλογικής νομοθεσίας αντί να παραχωρηθεί μία αδιάθετη έδρα της Λακωνίας στη Χρυσή Αυγή,«συνυπολογίσθηκε ως αδιάθετη μαζί με τις αδιάθετες των πολυεδρικών περιφερειών» και τελικά παραχωρήθηκε στη ΝΔ με το πριμ των 50 εδρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΚΟΣΜΙΑ. . . . .