Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Το Facebook δοκιμάζει το κουμπί «Want»

Όπως διαβάζουμε στο InsideFacebook.com, φαίνεται πως στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο δοκιμάζουν ένα νέο button, πέρα από το διάσημο «Like», το οποίο, αυτή τη φορά, ονομάζεται «Want».....

Ένας προγραμματιστής ανακάλυψε ότι το εν λόγω κουμπί έχει προστεθεί στο Facebook Javascript SDK σαν ένα XFBML tag – < fb:wants >. Ο ίδιος αναφέρει ότι το εν λόγω κουμπί λειτουργεί μόνο σε Open Graph objects που έχουν χαρακτηριστεί ως «products».



Με το Open Graph, οι προγραμματιστές μπορούν να να δημιουργήσουν τις δικές τους «want» ενέργειες, αλλά οι χρήστες θα πρέπει να έχουν δώσει την έγκρισή τους σε μία third-party εφαρμογή, ώστε αυτό το button να μπορεί να δημοσιεύσει ιστορίες στο Timeline και το News feed τους. Αυτό είναι λιγάκι διαφορετικό από το «Like» button, το οποίο δεν απαιτεί καμία έγκριση εφαρμογής από το χρήστη για να λειτουργήσει.

Ακριβώς όπως το button «Like» επέτρεψε στο Facebook να συλλέξει τεράστιες ποσότητες δεδομένων σχετικά με τα ενδιαφέροντα των χρηστών, έτσι και το button «Want» θα μπορούσε να αποτελέσει έναν τρόπο ώστε το κοινωνικό δίκτυο να συλλέγει «επιθυμίες» των χρηστών. Ένα σχετικό plug in θα μπορούσε να διευκολύνει sites e-commerce, για παράδειγμα, να ενσωματώσουν σχετικές εφαρμογές τους στο Facebook, χωρίς να χρειαστεί να δημιουργήσουν τις δικές τους. Και η διαφορά του από το «Like» προκύπτει από το γεγονός ότι θα μπορούσε να σημαίνει ότι ο χρήστης ενδιαφέρεται να κάνει δικό του ένα προϊόν και όχι απλά ότι «του αρέσει». Αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει και ένα πολύ δυνατό χαρτί για τους διαφημιστές, κάνοντας το Facebook ακόμη πιο ισχυρό ανταγωνιστή του Google AdWords.

Aπό το Facebook, πάντως, δεν επιβεβαιώνουν ακόμη ενδεχόμενα σχέδια χρήσης του νέου button, αναφέροντας ότι «πάντα δοκιμάζουν νέα χαρακτηριστικά και δεν έχουν τίποτα νέο να ανακοινώσουν» για το θέμα.

http://www.aegeantimes.gr/article.asp?id=51287&type=24&kata=0

Read more: http://www.oparlapipas.com/2012/07/facebook-want.html#ixzz1zOHgM7mQ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΚΟΣΜΙΑ. . . . .