Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Εξιχνιάστηκε υπόθεση απαγωγής οικογένειας Ρώσων στη Χαλκιδική

Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Χαλκιδικής υπόθεση απαγωγής τριμελούς οικογένειας υπηκόων Ρωσίας ενός άνδρα 51 ετών, της συζύγου του 43 ετών και του 17χρονου γιου τους στη Νέα Σκιώνη Χαλκιδικής.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη δύο Ρώσων 37 και 41 ετών και ενός υπηκόου Καζακστάν 35 ετών που ταυτοποιήθηκαν ως δράστες της απαγωγής.

Οι δράστες ζητούσαν από τους τρεις Ρώσους να καταβάλουν λύτρα ύψους 5 εκ. ευρώ για να τους απελευθερώσουν.

Οι έρευνες και η επιχείρηση σύλληψης των δραστών διεξήχθησαν από άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Κασσανδρείας με τη συνδρομή συναδέλφων τους από το Τμήμα Ασφάλειας Πολυγύρου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκιδικής, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Όπως προέκυψε από τις έρευνες, ο 41χρονος δράστης παρέλαβε στις 27 Ιουλίου από το αεροδρόμιο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» της Θεσσαλονίκης με Ι.Χ. αυτοκίνητο τον 51χρονο υπήκοο Ρωσίας προκειμένου να τον μεταφέρει σε ξενοδοχείο στα Νέα Μουδανιά, αλλά τον οδήγησε σε σπίτι σε οικισμό στη Νέα Σκιώνη Χαλκιδικής όπου του πρόσφερε καφέ και νερό στο οποίο είχε υπνωτικό και στη συνέχεια με ένεση τον κοίμισε.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο 41χρονος έπεισε την 43χρονη σύζυγο και τον 17χρονο γιο του θύματος να τον ακολουθήσουν και τους μετέφερε από το ξενοδοχείο στο ίδιο σπίτι που βρισκόταν ήδη ο 51χρονος, τους πρόσφερε χυμό στο οποίο είχε υπνωτικό και στη συνέχεια με ένεση τους κοίμισε.

Την επόμενη μέρα ο δράστης ζήτησε από τον 51χρονο να του καταβάλει το χρηματικό ποσό των 5.000.000 ευρώ ως λύτρα για να τους απελευθερώσει. Προηγουμένως είχε αφαιρέσει από το θύμα χρηματικό ποσό 3.000 ευρώ, τρία κινητά τηλέφωνα και πιστωτικές κάρτες εξαναγκάζοντας τον 51χρονο να του αποκαλύψει τον κωδικό pin της μιας κάρτας.

Οι απαχθέντες εκμεταλλευόμενοι την απουσία του 41χρονου δράστη και την απροσεξία 35χρονου που τους επιτηρούσε κατάφεραν να ελευθερωθούν και να ενημερώσουν τις αστυνομικές αρχές.

Οι αστυνομικοί της Χαλκιδικής μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και συντονισμένες ενέργειες συνέλαβαν την Κυριακή, 29 Ιουλίου τους τρεις δράστες.
Στην κατοχή του 41χρονου, εγκέφαλου της ομάδας που σχεδίασε την απαγωγή βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε κινητά τηλέφωνα, 205 ευρώ και 61.300 ρούβλια και μεγάλος αριθμός φαρμακευτικών ουσιών σε υγρή και στερεά μορφή (χάπια) άγνωστης δραστικής ουσίας, τα οποία εστάλησαν για εργαστηριακή εξέταση.

Επιπλέον από υπάλληλο αεροπορικής εταιρείας βρέθηκαν σε χώρο του αεροδρομίου «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» διάφορα προσωπικά έγγραφα και το χρηματικό ποσό των 100.000 ρουβλίων που ανήκουν στα θύματα της απαγωγής.
Προανάκριση διενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Κασσανδρείας Χαλκιδικής. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΚΟΣΜΙΑ. . . . .