Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Την Τετάρτη η νέα συνάντηση των τριών για το πακέτο των μέτρων

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος νωρίτερα δήλωσε ότι τα μέτρα θα ανακοινωθούν εντός Αυγούστου


Νέα συνάντηση του πρωθυπουργού με τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη με αντικείμενο το πακέτο μέτρων 11,5 δισ. ευρώ.
Νωρίτερα πραγματοποιήθηκαν χωριστές συναντήσεις «διευκρινιστικού χαρακτήρα» των εκπροσώπων των δανειστών με τον πρωθυπουργίο και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Στη συνάντηση του Ευ.Βενιζέλου με την τρόικα τέθηκαν τα μείζονα ζητήματα του πολιτικού πλαισίου των σχέσεων της χώρας με τους θεσμικούς εταίρους.

«Ετέθησαν τα θέματα με ευθύ τρόπο και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα ενημερώσει σχετικά τους πολιτικούς αρχηγούς στην αυριανή συνάντησή τους. Ως τότε, εκτιμάται ότι δεν πρέπει να ειπωθεί τίποτε περισσότερο διότι πρέπει η χώρα να έχει ένα ενιαίο και ισχυρό εσωτερικό μέτωπο»
αναφέρεται στην άτυπη ενημέρωση από την Ιπποκράτους.

Σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους της τρόικας έγινε για την παροχή διευκρινίσεων γύρω από ορισμένα οικονομικά ζητήματα.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Τη Δευτέρα, μετά τη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Γιάννης Στουρνάρας είπε ότι αναζητείται «το άριστο μείγμα» για τα 11,5 δισ. ευρώ και πως η τρόικα «θα παραμείνει όσο χρειαστεί» για να έχει την πλήρη εικόνα των μέτρων αυτών.

«Όλοι συμφωνούμε ότι πρέπει να βρεθούνε 11,5 δισ. ευρώ περικοπές από τις δαπάνες, όλοι συμφωνούμε ότι χρειαζόμαστε δύο χρόνια ακόμη και βεβαίως ότι ο δρόμος είναι ανηφορικός και δύσκολος» δήλωσε έξω από το Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε με νόημα:

«Όμως το ζητούμενο είναι ο επιλογές μας να μην ακυρώσουν τη δυνατότητα επαναδιαπραγμάτευσης και κυρίως να μην ακυρώσουν τη δυνατότητα να παραμείνει η χώρα στην Ευρωζώνη».

Πάντως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε στον ΣΚΑΙ ότι τα μέτρα θα ανακοινωθούν εντός Αυγούστου.

Ο κ. Κεδίκογλου χαρακτήρισε τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ «βαρύ και δύσκολο εισιτήριο» αλλά, όπως υποστήριξε, «είναι ο μόνος δρόμος για να ανακτήσουμε την αξιοπιστίας μας και να μην ξαναγυρίσουμε δεκαετίες πίσω».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΚΟΣΜΙΑ. . . . .