Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Δύο συλλήψεις υπόπτων για τη φωτιά στη Βιάννο



Σε ύφεση η πυρκαγιάΈναν κτηνοτρόφο και έναν υπάλληλό του από το Πακιστάν συνέλαβε η αστυνομία ως ύποπτους για την πυρκαγιά στη Βιάννο του Ηρακλείου, που βρίσκεται σε ύφεση.

Ο κτηνοτρόφος εντοπίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, από το πλήρωμα πυροσβεστικού ελικοπτέρου που τον είδε να φεύγει μ’ ένα μαύρο αυτοκίνητο από σημείο όπου εκδηλωνόταν πυρκαγιά. Οι πιλότοι που κατέβηκαν χαμηλά και πήραν τα στοιχεία του οχήματος ενημέρωσαν αμέσως την αστυνομία που τον συνέλαβε.

Από το πρωί επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα, ενώ μάχη με τις φλόγες δίνουν 60 άνδρες με 25 υδροφόρα οχήματα της Πυροσβεστικής, 50 μέλη πεζοπόρων τμημάτων -μεταξύ αυτών 30 άνδρες από τη Θεσσαλονίκη- και οι κάτοικοι της περιοχής, που συνδράμουν με κάθε μέσο που έχουν στη διάθεσή τους.

Τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η φωτιά είναι τεράστια και η καταστροφή στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο ανυπολόγιστη. Έχουν καεί χιλιάδες ελαιόδεντρα, αιγοπρόβατα, μέλισσες, αρδευτικά δίκτυα και υποδομές, ενώ υπάρχουν και προβλήματα με την ηλεκτροδότηση χωριών της περιοχής και με την επικοινωνία. Ζημιές, επίσης, έχουν καταγραφεί και σε κατοικίες, ενώ ο δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης ζητά να κηρυχθεί η περιοχή πυρόπληκτη.

Στο μεταξύ, ταυτοποιήθηκε από την αστυνομία ο δράστης που πυροβόλησε και τραυμάτισε δύο άτομα την ώρα που βιντεοσκοπούσαν την πυρκαγιά. Η αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΚΟΣΜΙΑ. . . . .