Πέμπτη, 9 Αυγούστου 2012

Πτωτική πορεία για τον Firefox, ανοδική για τον ChromeΑλλαγή στις προτιμήσεις των χρηστών του διαδικτύου παρατηρήθηκε από πέρυσι αναφορικά με τους browsers.
Η εταιρεία μετρήσεων StatCounter δημοσίευσε μηνιαία στατιστικά χρήσης των δημοφιλέστερων browser τα οποία σίγουρα θα σας ξαφνιάσουν.
Πρώτος στη λίστα είναι ο Chrome με ποσοστό 33.81% σημειώνοντας αύξηση περίπου 10% από πέρσι τον Ιούλιο όπου βρισκόταν στην τρίτη θέση τον ίδιο μήνα. Είναι ο τρίτος στη σειρά μήνας όπου ο browser της Google απολαμβάνει την πρωτιά και όπως όλα δείχνουν δύσκολα θα την χάσει.

Όσο περίεργο και να μας φαίνεται τώρα, τον Ιούλιο του 2011 στην κορυφή βρισκόταν ο Internet Explorer με ποσοστό άνω του 40%! Ο ΙΕ φέτος έπεσε στην δεύτερη θέση με 32.04%, λίγο πιο κάτω από τον Chrome.

Ο Firefox με το αποθαρρυντικό ποσοστό του 23.73% εξακολουθεί να σημειώνει πτωτική πορεία από τον Νοέμβρη του 2011 όπου έχασε την δεύτερη θέση. Ελαφρώς ανεβασμένος εμφανίζεται ο Safari, αν και τα ποσοστά του είναι χαμηλότερα του 10%, ενώ ο Opera βρίσκεται «στον πάτο» με ποσοστό μόλις 1.72%.

Επιμέλεια: Έλενα Φιντιάνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΚΟΣΜΙΑ. . . . .