Τετάρτη, 8 Αυγούστου 2012

Εισαγγελική παρέμβαση ζητούν ο αστυνομικοί για τις σχολές της Κομοτηνής

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Εφετών Θράκης ζητούν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις Αστυνομικών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, προκειμένου να συνεχιστεί η λειτουργία των αστυνομικών σχολών Ξάνθης και Κομοτηνής και να μην μετατραπούν αυτές -όπως δρομολογείται- σε κέντρα κράτησης παράνομων μεταναστών.

Μάλιστα, σε έγγραφη αναφορά που κατέθεσαν ενώπιον της Εισαγγελίας, εγείρουν διάφορα θέματα που αφορούν ενδεχόμενες ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες
που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι συνάδελφοί τους, εξαιτίας, «της προχειρότητας της διαδικασίας και της de facto μη προηγούμενης ύπαρξης των όρων, προϋποθέσεων και υποδομών να κρατηθούν οι λαθρομετανάστες στις δύο σχολές».

Έτσι, διερωτώνται -μεταξύ άλλων- ποιος θα φέρει την ποινική ευθύνη σε περίπτωση αυτοτραυματισμού ή αυτοκτονίας ή απόδρασης κάποιου λαθρομετανάστη όταν οι χώροι φιλοξενίας δεν πληρούν τους όρους καταλληλότητας, αλλά και κατά πόσο είναι σύννομη η υπηρεσιακή διαταγή του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. για εγκατάσταση και κράτηση των παράνομων μεταναστών σε χώρους που δεν έχουν εξαρχής τα απαιτούμενα εχέγγυα ασφάλειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΚΟΣΜΙΑ. . . . .