Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Παρανοϊκή ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ



Σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, τονίζεται ότι προκαλεί κατάπληξή το γεγονός ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει «προσβολή για τον πολιτισμό μας» μια επιχείρηση κατά την οποία συλλαμβάνονται παράνομοι μετανάστες, «οι οποίοι έχουν μετατραπεί, σε σημαντικό ποσοστό τους, σε όργανα συμμοριών και συμμετέχουν σε κάθε είδους παραβατικές πράξεις».
«Προσβολή για τον πολιτισμό μας είναι να θυμάσαι τα ‘ανθρώπινα δικαιώματα’ μόνο όταν πρόκειται για τους παράνομους μετανάστες, αλλά να μην θυμάσαι το δικαίωμα στη ζωή δεκάδων θυμάτων που βρήκαν τραγικό θάνατο, ακόμη και για λίγα ευρώ, τονίζει στην ανακοίνωση του ο υπουργός και συνεχίζει:

«Προσβολή για τον πολιτισμό μας είναι να διαστρεβλώνεις την πραγματικότητα και να παριστάνεις ότι αγνοείς πως η επιχείρηση ‘Ξένιος Ζευς’ πραγματοποιείται με πλήρη σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα. Προσβολή για τον πολιτισμό μας είναι να παρακολουθείς αδιάφορος την οικονομική καταστροφή σε δεκάδες χιλιάδες μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις στο ευρύτερο Κέντρο της Αθήνας, για τους λόγους που προαναφέρθηκαν, όπως και την συνεπακόλουθη αύξηση της ανεργίας, σε περίοδο οικονομικής κρίσης.

Αλλά και προσβολή για την Δημοκρατία μας είναι να ταυτίζεις όσους αντιστάθηκαν στην κατάλυση των πολιτικών ελευθεριών την 4η Αυγούστου 1936 με τους… παράνομους μετανάστες! Και είναι σίγουρα καινοφανής η απαίτηση στις ημερομηνίες πραξικοπημάτων να σταματά κάθε κρατική δραστηριότητα, για να μην θιγεί η ‘δημοκρατική ευαισθησία’ του ΣΥΡΙΖΑ».

Όσον αφορά την δήλωση του κ. Τσουκαλά, η ανακοίνωση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης αναφέρει ότι «ζητήθηκε από την πρώτη στιγμή η συστράτευση της ελληνικής κοινωνίας και του πολιτικού κόσμου στην προσπάθεια να ανακτήσουμε τις πόλεις μας και να αντιμετωπίσουμε μια μείζονα ανθρωπιστική κρίση, μπροστά στην οποία δεν μπορούμε να μείνουμε άπραγοι. Όπως διαπιστώνουμε δυστυχώς από την ανακοίνωση του κ. Τσουκαλά, ο ΣΥΡΙΖΑ όχι απλώς δεν επιθυμεί να συστρατευθεί σε αυτή την προσπάθεια αλλά επιδιώκει και να την τορπιλίσει. »

«Ο ελληνικός λαός ας βγάλει τα συμπεράσματά του» καταλήγει η ανακοίνωση.\

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΚΟΣΜΙΑ. . . . .