Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Εγκαινιάστηκε το νέο Δικαστικό Μέγαρο Κέρκυρας

Τα εγκαίνια του νέου Δικαστικού Μεγάρου της Κέρκυρας έκανε το απόγευμα, στις 18.30, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης. 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνος Καραγκούνης και o Γενικός Γραμματέας, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες και η βουλευτής Άντζελα Γκερέκου καθώς και οι τοπικές αρχές. Το πρωί ο κ. Ρουπακιώτης επισκέφτηκε τις φυλακές όπου συνομίλησε με το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Σωφρονιστικών Υπαλλήλων και αντιπροσωπεία κρατουμένων.

Ο κ. Ρουπακιώτης ενημέρωσε τους κρατούμενους για τις ρυθμίσεις που προωθεί σε σχετικό νομοσχέδιο, με τις οποίες βελτιώνονται οι συνθήκες διαβίωσης στις φυλακές, οι προϋποθέσεις για την υπό όρους απόλυσή τους με στόχο την αποσυμφόρηση των φυλακών για ορισμένα αδικήματα.

«Πιστεύω ότι με την ψήφιση των νέων μέτρων θα αλλάξει το περιβάλλον της φυλακής σε μία εποχή που τα οικονομικά πράγματα στην Ελλάδα είναι απελπιστικά δύσκολα. Αν είχαμε μεγαλύτερες δυνατότητες, θα κάναμε περισσότερα» δήλωσε μετά την επίσκεψη ο υπουργός.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Κέρκυρας, Αντώνης Κωστελέτος, είχε συνάντηση με τον κ. Ρουπακιώτη και τού έθεσε τα προβλήματα του κλάδου, που αφορούν τη μεγάλη περικοπή μισθών και επιδομάτων σε έναν κλάδο εργαζομένων που αντιμετωπίζει, λόγω των συνθηκών, καθημερινά κίνδυνο. Στις 13:00, ο υπουργός Δικαιοσύνης ξεναγήθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο, όπου συναντήθηκε με τους νομικούς φορείς.

Ο Ιωάννης Τέντες χαρακτήρισε το έργο ευρωπαϊκών προδιαγραφών και τόνισε ότι «το όφειλε η Πολιτεία στην Κέρκυρα».

Σημειώνεται ότι το Δικαστικό Μέγαρο Κέρκυρας είχε θεμελιωθεί επί υπουργού Δικαιοσύνης Ευάγγελου Γιαννόπουλου.

kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΚΟΣΜΙΑ. . . . .