Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Ίδρυμα στο όνομά του ετοιμάζει ο Νικολά Σαρκοζί

Στα πρότυπα των Αμερικανικών που διευθύνουν οι Κλίντον και Κάρτερ.
Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί πρόκειται να θέσει τις βάσεις «εντός των προσεχών εβδομάδων» για ένα «ίδρυμα στα πρότυπα των υπαρχόντων στις ΗΠΑ και διευθύνονται από τους (πρώην προέδρους) Μπιλ Κλίντον, ή Τζίμι Κάρτερ», σύμφωνα με έναν από τους στενούς του συνεργάτες, τον δοκιμιογράφο Γκι Σορμάν.

«Η απόφαση είναι ειλημμένη. Πρόκειται να εγκαινιάσει, εντός των προσεχών εβδομάδων, μία πρωτοβουλία πρωτόγνωρου είδους στη Γαλλία, η οποία—κατά την άποψή μου—έλλειπε από τη χώρα μας. Είναι ένα μεγάλο ίδρυμα στα πρότυπα εκείνων που υπάρχουν στις ΗΠΑ και διευθύνουν ο Μπιλ Κλίντον, ή ο πρώην πρόεδρος Τζίμι Κάρτερ», τόνισε ο Σορμάν, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως ο Σαρκοζί σχετικά «συμβουλεύθηκε τους Κάρτερ, Κλίντον» για την υλοποίηση του σχεδίου του.

Ο Γκι Σορμάν εξήγησε πως ο Σαρκοζί «θα διευθύνει» αυτό το ίδρυμα και πρόσθεσε «ο ρόλος του θα είναι να επεμβαίνει στις μεγάλες διεθνείς υποθέσεις για να προάγεται η δημοκρατία και να προωθούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα».

«Είναι θέματα βαθιά ριζωμένα στην ψυχή του. Για να παρεμβαίνει σε άλυτους πολέμους, όπως αυτού στη Συρία», πρόσθεσε.

Ο δοκιμιογράφος δήλωσε πως για ένα τέτοιο ίδρυμα χρειάζεται «ένας άνθρωπος της δράσης στη διοίκησή του», με μία ικανότητα «να συγκεντρώνει κεφάλαια».

kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΚΟΣΜΙΑ. . . . .