Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2012

Στήριξη Mεϊμαράκη από Σαμαρά, Βενιζέλο και Κουβέλη

Μεϊμαράκης, Βουλγαράκης και Λιάπης αρνούνται την εμπλοκή τους σε υπόθεση μαύρου χρήματος που ανέδειξε δημοσίευμα. Ωστόσο, ο αρμόδιος για το οικονομικό έγκλημα αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νικ. Παντελής κάλεσε τους Πεπόνη και Μουζακίτη για να δουν από κοινού τα ονόματα της λίστας, τα οικονομικά δεδομένα που υπάρχουν και για να ελέγξουν εάν σε βάρος κάποιων από τους 33 έχουν δρομολογηθεί ήδη ποινικές διαδικασίες.Τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜ.ΑΡ. κ.κ. Ευάγγελου Βενιζέλου και Φώτη Κουβέλη είχε ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης, στον απόηχο δημοσιεύματος που τον φέρει να εμπλέκεται σε υπόθεση ξεπλύματος μαύρου χρήματος μέσω αγοραπωλησιών ακινήτων την περίοδο 2005-2008.

Στις τηλεφωνικές του επικοινωνίες, ο πρόεδρος της Βουλής εξέθεσε τις θέσεις του, ακόμη και την πρόθεσή του να παραιτηθεί του αξιώματος. Συνεργάτες του, μάλιστα, σημείωναν ότι η παραμονή του στη θέση σηματοδοτεί την στήριξη που έλαβε από τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς.

Την ίδια στιγμή, πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου εξέφραζαν την απορία για την σκοπιμότητα που υπηρετεί το σχετικό δημοσίευμα, παρέχοντας εμμέσως πλην σαφώς στήριξη στον πρόεδρο της Βουλής.

Εισαγγελική σύσκεψη στον Άρειο Πάγο

Σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί αύριο, Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2012, στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τη λίστα με τα ονόματα των 33 νυν και πρώην βουλευτών των δύο μεγάλων κομμάτων (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ), οι οποίοι εμφανίζουν «περίεργο» πλουτισμό.

Ειδικότερα, η λίστα με τα 33 ονόματα των βουλευτών διαβιβάστηκε από το ΣΔΟΕ στους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη. Αμέσως οι δυο εισαγγελικοί λειτουργοί ενημέρωσαν τον αρμόδιο για το οικονομικό έγκλημα αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νικ. Παντελή για την άφιξη τις λίστας.

Ο τελευταίος κάλεσε, για αύριο, τους Πεπόνη και Μουζακίτη σε σύσκεψη στον 'Αρειο Πάγο, για να δουν από κοινού τα ονόματα της λίστας, τα οικονομικά δεδομένα που υπάρχουν και για να ελέγξουν εάν σε βάρος κάποιων από τους 33 έχουν δρομολογηθεί ήδη ποινικές διαδικασίες. Επίσης, θα προγραμματίσουν τα επόμενα βήματά τους, καθώς η εμπλοκή βουλευτών και υπουργών θέλει «λεπτούς» χειρισμούς.

Υπενθυμίζεται ότι πριν τέσσερις μέρες ο κ.Παντελής παρενέβη στο θέμα της λίστας και έδωσε εντολή στους συναδέλφους του Πεπόνη και Μουζακίτη να ερευνηθεί εάν όντως υπάρχει αυτή η λίστα με τα ονόματα των βουλευτών, όπως ανέφεραν δημοσιεύματα του Τύπου.

Και σε καταφατική περίπτωση, ζήτησε ο Παντελής, να διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα κατά παντός υπευθύνου προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν διαπραχθεί και από ποιους τα αδικήματα της φοροδιαφυγής, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δράση (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) ή οποιοδήποτε άλλο έγκλημα το οποίο σχετίζεται με παράνομο πλουτισμό.

Ο Παντελής στην παραγγελία προς τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς υπενθύμιζε ότι εάν διαπιστώσουν ποινικά κολάσιμες πράξεις οι οποίες έχουν τελεστεί από υπουργούς, τότε θα πρέπει να ακολουθηθεί η διαδικασία του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Αντίθετα, σημείωνε ο Παντελής, για τους εν ενεργεία βουλευτές επιτρέπεται η διενέργεια όλων εκείνων των ανακριτικών πράξεων που είναι απαραίτητες για την βεβαίωση του εγκλήματος «όχι όμως και εκείνων που θίγουν το πρόσωπο των βουλευτών», καθώς προηγουμένως θα πρέπει να ζητηθεί η άρση της ασυλίας τους από την Βουλή.

Μεϊμαράκης, Γ. Βουλγαράκης και Μ. Λιάπης αρνούνται την εμπλοκή τους σε υπόθεση μαύρου χρήματος

Ο πρόεδρος της Βουλής Β. Μεϊμαράκης και οι πρώην υπουργοί Γιώργος Βουλγαράκης και Μιχάλης Λιάπης διαψεύδουν κατηγορηματικά τα περί ανάμειξής τους σε υπόθεση μαύρου χρήματος, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας REALNEWS. Την αντίδραση των τριών πολιτικών, προκάλεσε η εμπλοκή του ονόματός τους -σύμφωνα με καταθέσεις μαρτύρων- σε υπόθεση αγοραπωλησιών ακινήτων την περίοδο 2005-2008, η οποία, σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της Realnews, ερευνάται από τις εισαγγελικές Αρχές και το ΣΔΟΕ.

Ο κ. Μεϊμαράκης που πληροφορήθηκε το δημοσίευμα μόλις επέστρεψε από το εξωτερικό δήλωσε ότι δεν έχει καμία εμπλοκή. «Δηλώνω με κατηγορηματικό τρόπο ότι ουδεμία εμπλοκή έχω και τη Δευτέρα το πρωί θα προσέλθω στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να ζητήσω την άμεση διερεύνηση και διαλεύκανση της εν λόγω υπόθεσης. Αυτονόητο είναι ότι επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου», ανέφερε σε γραπτή του δήλωση ο πρόεδρος της Βουλής.

«Ας σταματήσει πια αυτή η τακτική της λάσπης στον ανεμιστήρα. Δεν γνωρίζω ούτε κατ' όψη, απολύτως κανένα από τα αναφερόμενα πρόσωπα στο ρεπορτάζ της Real News και πολύ περισσότερο δεν έχω σχέση με τα αναγραφόμενα. Έδωσα ήδη εντολή να κινηθούν οι απαραίτητες νομικές διαδικασίες εναντίον όσων ισχυρίζονται αυτά τα μυθεύματα», ανέβασε στο twitter ο Γιώργος Βουλγαράκης.

Στο ίδιο κλίμα και ο Μιχάλης Λιάπης δήλωσε: «Δεν γνωρίζω ούτε τον κ. Ζωγραφάκη ούτε τον κ. Καρούζο. Αισθάνομαι οδυνηρή έκπληξη για το γεγονός ότι αναμιγνύουν το όνομά μου. Το θεωρώ απάνθρωπο. Τη Δευτέρα καταθέτω μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον του συγκεκριμένου κυρίου».

www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΚΟΣΜΙΑ. . . . .